Naslovnica Kronika Gasilci vdirajo v stanovanja, da bi pomagali onemoglim

Gasilci vdirajo v stanovanja, da bi pomagali onemoglim

Avtor: Spletno Uredništvo
V zadnjem včerajšnjem dnevnem informativnem biltenu Centra za obveščanje Republike Slovenije se je kot običajno znašlo marsikaj od prometnih nesreč do požarov. Vseeno pa izstopa visoko število primerov, ko so morali gasilci na silo odpirati vrata stanovanj, da bi reševalcem omogočili dostop do oseb z resnimi zdravstvenimi težavami.
Gasilci vdirajo v stanovanja, da bi pomagali onemoglim

Gasilci morajo vse pogosteje vdirati v stanovanja, da bi reševalci pomagali onemoglim (foto: Metka Grmek, MORS)

Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje je v svojem včerajšnjem dnevnem informativnem biltenu Centra za obveščanje Republike Slovenije kot običajno predstavila vse vrste posredovanj, ki so jih različne intervencijske službe dan prej opravile na celotnem področju Republike Slovenije.

Na tem seznamu se je kot vsak drugi dan znašlo marsikaj, kot so prometne nesreče, požari v objektih in v naravnem okolju ter smrad po uhajajočem plinu. Izstopa pa visoko število primerov, ko so morali gasilci na silo odpirati vrata stanovanj, da bi reševalcem omogočili dostop do oseb z resnimi zdravstvenimi težavami.

»Ob 0.21 so na Ljubljanski cesti v Celju gasilci PGE Celje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in omogočili reševalcem NMP Celje in policiji vstop v stanovanje. Ob 15.31 so na Mariborski cesti v Celju gasilci PGE Celje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala obolela onemogla oseba.

 Osebo so oskrbeli reševalci NMP Celje. Ob 16.44 so v Badovinčevi ulici v Laškem gasilci PGD Laško s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem se je nahajala obolela obnemogla oseba. Reševalci NMP Laško so jo prepeljali v nadaljnjo oskrbo v Splošno bolnišnico Celje.

Ob 6.53 so v Režunovi ulici v Trebnjem gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Trebnje ob prisotnosti delavcev Doma starejših občanov (DSO) Trebnje odprli vrata varovanega stanovanja, v katerem je bila onemogla oseba. Oskrbeli so jo reševalci NMP Trebnje.

Ob 9.37 so na Novem domu v Trbovljah gasilci PGD Trbovlje – mesto s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja, v katerem je bila poškodovana oseba. Osebo so prevzeli reševalci NMP,« piše v biltenu. Žal pa velja dodati, da so v zadnjih dneh na ta način našli tudi tri preminule osebe.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.