Naslovnica Magazin Uspešen konec kampanje Slovenija, dežela zdravih voda na National Geographicu

Uspešen konec kampanje Slovenija, dežela zdravih voda na National Geographicu

Avtor: Spletno Uredništvo

Na kanalih National Geographica se je tik pred izbruhom pandemije zaključila štirimesečna kampanja Slovenske turistične organizacije za promocijo ‘Slovenije, dežele zdravih voda’. Kampanja je trajala od 1. oktobra 2019 do 29. februarja in je dosegla 20 milijonov ljudi. Številke potrjujejo, da je bila uspešna.

Tudi Cerkniško jezero sodi med slovenske z vodo povezane naravne lepote (foto: slovenia.info/FB STO)

 

Slovenska turistična organizacija (STO) je želela z multimedijsko kampanjo na kanalih mreže National Geographic želela okrepiti zavedanje o Sloveniji kot zeleni, trajnostni destinaciji, kjer turist lahko uživa v številnih naravnih lepotah, neokrnjenem vodnem bogastvu in vodami z zdravilnimi učinki. Kampanja ‘Slovenija, dežela zdravih voda’ je bila namenjena zahtevnejšim gostom, ki so najbrž pripravljeni plačati tudi malce več, vendar pa pričakujejo originalna doživetja.

»Kampanjo smo zasnovali v sodelovanju z National Geographic. Z vrhunskimi prispevki, video in foto vsebinami ter odmevnimi objavami na družbenih omrežjih tega medijskega giganta se je Slovenija predstavila kot destinacija izjemnih naravnih vodnih virov in bogate zdraviliške tradicije. Osredotočili smo se na trge Velika Britanija, Francija, Nemčija, Italija in ZDA, podobe Slovenije v različnih formatih pa so bile prisotne na TV kanalih, spletnih portalih in družbenih omrežjih National Geographic,« so pojasnili s STO.

Nedvomno je bila kampanja uspešna, saj je med 1. oktobrom 2019 in 29. februarjem, kljub decembrski praznični prekinitvi, prek kanalov National Geographica dosegla 20 milijonov ljudi. Pozitivnih rezultatov kampanje pa je bilo še veliko več. Tako so zabeležili 40 milijonov prikazov objav na družbenih omrežjih National Geographica, različni digitalni formati oglasov so dosegli več kot 19 milijonov ljudi, pristajalne strani kampanje na portalih National Geographic, ki so skupno zabeležile več kot 700 tisoč ogledov in 335 tisoč unikatnih uporabnikov.

Poleg tega je bilo objavljenih 12 milijonov prikazov pasičnih in preroll oglasov, 664 predvajanj enominutnega video oglasa na TV kanalih National Geographic, ki so dosegli 1,5 milijona gledalcev. Slovenske vode so bile v posebnem videu predstavljene skozi zgodbe posameznikov, ki so močno povezani z vodo – vrhunska plavalka Sara Isaković, morski biolog Borut Mavrič, strokovnjakinja s področja zdravstva in wellnessa Tanja Rauter Pungartnik ter direktor Skupnosti slovenskih naravnih zdravilišč Iztok Altbauer.

National Geographic pa je medijska blagovna znamka, ki je na družbenem omrežju Instagram s kar 132,7 milijoni sledilcev na prvem mestu na celotnem svetu. 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.