Naslovnica Trendi Programi TV Arena Sport so končno dostopni večini slovenskih gledalcev

Programi TV Arena Sport so končno dostopni večini slovenskih gledalcev

Avtor: Spletno Uredništvo

Potem ko je tudi Telekom Slovenija kot zadnji od večjih ponudnikov dosegel sporazum s srbsko družbo Arena, je televizijska športna ponudba v Sloveniji v juliju dokončno postala bogatejša za programe Arena Sport 1, Arena Sport 2 in Arena e-Sport. 

Pri TV Arena Sport Slovenija obljubljajo veliko Luke oz. veliko tekem lige NBA (foto: FB TV Arena Sport Slovenija)

 

Že pred nekaj meseci so operaterji Telekom Slovenija, T-2 in A1 prekinili sodelovanje s programi mreže Sport klub, za katerimi stoji srbska družba United Media. Osnovni vzrok za spor je bilo dejstvo, da so zaradi pandemije koronavirusa izostali vsi športni dogodki v živo. Na programih Sport kluba so enako kot vsi preostali lahko vrteli le posnetke starih tekem, prav v tem obdobju pa se je iztekla pogodba o sodelovanju med nekaterimi večjimi slovenskimi operaterji in srbskim ponudnikom.

Slednji je želel sporazum obnoviti v enakem finančnem obsegu, medtem ko so operaterji, uradno zaradi pandemije, želeli znižati ceno. V ozadju pa se je bil tudi boj med konkurenčnimi srbskimi družbami United Media in Arena. Slovenski operater Telemach tako a primer ni prekinil sodelovanja s Sport klubom, saj ima United Media lastniški delež v Telemachu. Arena Sport  pa se je želela že lani pojaviti na slovenskem trgu, a ji je dokončno uspelo prve dni julija, ko so pri operaterju A1 premierno zagnali prva dva programa.

Še isti teden je sledil operater T-2, kot zadnji od ‘velike trojice’ pa se je za sodelovanje dogovoril tudi Telekom Slovenije. Tam so sicer uradno šele danes prižgali programe Arena Sport 1 in 2 ter tudi Arena e-Sport (vidni so bili že vsaj včeraj zvečer, če ne že prej). Istočasno so pri Telekomu izbrisali progamske številke vseh šestih kanalov Sport kluba. Zanimivo je še dejstvo, da so pri Telekomu že pred meseci so iz identičnih vzrokov izbrisali vse tri programe Šport TV-ja.

Sicer so kasneje le našli skupni jezik. Programe so zato vseeno vrnili v svojo shemo, a pod drugimi številkami. O novih programih TV Arena Sport pa velja povedati, da trenutno ponujajo veliko tenisa, ameriške, švicarske in poljske nogometne tekme, baseball in tekme košarkarske lige NBA. Prav glede lige NBA pa ni vse popolnoma jasno, saj so do izbruha pandemije pravice za prenose za ozemlje Slovenije imeli na TV 3, sezone 2019-20 pa bo šele v naslednjih dveh mesecih doživela razplet rednega dela in nato še končnice.

Posebej svež pa je poseben tematski kanal, ki je posvečen sodobnim e-športom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.