Naslovnica Šport NZS je že opravila žreb za novo sezono PLTS, ki starta 12. avgusta

NZS je že opravila žreb za novo sezono PLTS, ki starta 12. avgusta

Avtor: Spletno Uredništvo

Medtem ko v Celju še vedno slavijo prvi naslov državnih prvakov, ki so ga več kot zasluženo osvojili v sredo zvečer, pa je bil danes že na vrsti žreb parov nove sezone Prve lige Telekoma Slovenije. 1. krog bo na vrsti čez 2 tedna – 12. avgusta.

NZS je že opravila žreb za novo sezono PLTS ki starta 12. avgustaOkroglih 100 let so Celjani čakali na ta trenutek … in so ga le dočakali (foto: nk-celje.si)

 

Pandemija koronavirusa je letos precej premešala vse ustaljene termine športnega dogajanja doma in po svetu. V zadnjih letih se je domače nogometno prvenstvo začenjalo zadnji teden v mesecu juliju, tokrat pa se je vse malce zamaknilo. Šele v sredo zvečer se je namreč končala tekmovalna sezona 2019-20 in sicer z zgodovinskim prvim naslovom prvakov za Celjane, po dramatičnem dvoboju prvo in drugouvrščene ekipe.

A časa za počitek po zmagoslavju ne bo prav veliko. Nogometna zveza Slovenije (NZS) je namreč na Brdu pri Kranju že danes opravila žreb za prihodnjo sezono 2020/21. Prva liga Telekoma Slovenije se bo ponovno pričela že 12. avgusta. Današnji žreb je hotel, da bo ljubljanski Bravo gostoval v bližnjih Domžalah, Maribor bo v Ljudskem vrtu gostil Aluminij, v Sežani pa bo na sporedu primorski derbi med domačim Taborom in povratnikom v prvo ligo Koprom.

Državni prvaki Celjani bodo v prvem krogu doma gostili Muro. Največje razočaranje pravkar končane sezone Olimpija bo v prvem krogu novega prvenstva v Stožicah gostila Triglav ali Gorico, ki se bosta naslednji četrtek v dodatnih kvalifikacijah med seboj pomerila za prvo ligo. Sicer pa prvake iz Celja v novi sezoni čaka nastop v kvalifikacijah Lige prvakov. Maribor, Olimpija in zmagovalka zadnjega slovensekga pokala Mura pa bodo zaigrali v kvalifikacijah Lige Evropa.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.