Naslovnica Oglaševanje Turistična kmetija z prenočišči v Litiji

Turistična kmetija z prenočišči v Litiji

Avtor: Spletno Uredništvo

Nahajamo se v samem središču naše prelepe države….

Foto: Enter Point Slovenija

V neposredni bližini Geometričnega središča Slovenije, v samem srcu naše države se nahaja Izletniška kmetija Pr Lavrič Vače, v Litiji. Obdana z neokrnjeno naravo, prijetnost in domačnost kmetije pa vam bo pričaralo prav posebno vzdušje med vašim obiskom. Izkoristite vaš naslednji oddih in se zapeljite do izletniške kmetije za popoln odklop od vsakodnevnih obveznosti v čudovitem naravnem ambientu. Privoščite si sebi in svoji družini popoln odklop v naravi, za katerega si zagotovo pošteno zaslužite.

Na kmetiji vam bodo ponudili odlično domačo hrano, pripravljena s posebno pozornostjo kuharic, svežega in polnega okusa. Suhomesnate domače dobrote so na kmetiji vedno na voljo in z veseljem vam pripravijo mešan narezek za preizkusit vse domače specialitete. Medtem ko ostale tople hrane se je potrebno predhodno naročiti in se dogovoriti za meni. Z veliko vljudnostjo vam bodo predlagali domače jedi, ki jih bodo prilagodili vašim željam in potrebam. Potrebno pa je izpostaviti njihovo kulinarična posebnost, pečena jagnjetina, brez katere ne morete zapustiti kmetijo. Prostor se bo našlo prav za vse, saj imajo mesto za parkiranje avtobusa za najavljene skupine. Zunaj pod čudovitim in tradicionalnim toplarjem sprejmejo preko 100 gostov, v notranjosti pa je dovolj prostora za 50 oseb. Ponudba same izletniške kmetije ni le gostinska, ampak ponujajo tudi prenočišča. Ležišča imajo razporejena v treh sobah in možnost prenočit do 20 oseb. Za tiste goste bolj avanturistične in željne narave pa se vedno najde prostor za postavitev šotora v prečudoviti neokrnjeni naravi neposredno kmetije.

Kmetija se nahaja v bližini naselja Slivna, v občini Litija. Naselje se poslužuje lepo urejeni okolici in naravi, kar potrjuje da je bila večkrat izbrana za eno izmed najlepših krajev v Sloveniji. V bližini stoji center Slovenije, pomnik geometričnega središča Slovenije, Geoss. Geoss je priljubljena izletniška točka ne le slovenskih družin, ampak tudi tuji obiskovalcev, ki se radi ustavijo na tej znameniti točki. Iz kmetije Pr Lavrič se lahko podate v pustolovski park Geoss, s štirimi plezalnimi poti različnih težavnostnih stopenj, za katere se v povprečju porabi okoli dve do tri ure na posameznika. Možnosti pohajkovanja pa ne zmanjka. Lahko se podaste v pešpoti, ki vas bodo popeljale po okoliških hribih ali pa se odpravite na ogled bližnjih znamenitosti pod vodstvom družinskega gledališča Kolenc. Slivna vam ponuja znamenitosti kot so Kimovčev muzej starožitnosti, zdravilni park, arheološka najdišča na Kroni, zgoraj omenjeni Geoss in njegova krožna pot, ki je dolga okoli 10km in traja okoli tri do štiri ure hoje.

Foto: Enter Point Slovenija

Na sami kmetiji Pr Lavrič Vače so pa od leta 2014 popestrili ponudbo za otroke od 5 do 12 leta, katerim ponujajo nepozabno bivanje na kmetiji v neokrnjeni naravi, polno dogodivščin in animacije skupaj z vrstniki v osrčju zelene Slovenije. Organizirajo spanje v šotorih, ki je za nekatere otroke prava izkušnja v naravi. Poskrbljeno pa je, da otrokom čimbolj zabavna, nepozabna in seveda varna. Ob slabem vremenu se pa preselijo v sobe in nadaljujejo dogodivščino s spoznavanjem domačih živali in jim je predstavljeno vsa opravila na sami kmetiji. Otroci imajo možnost od blizu spoznat, se naučiti in rokovat z domačimi živali in vsemi delom, ki se opravlja na kmetiji. Otroci se tako med seboj podružijo, zabavajo, igrajo in učijo. Podajo se na pohode do okoliških poteh. Dan popestrijo z raznimi delavnicami in s športno, družabnimi igrami. Proti večeru organizirajo kurjenje tabornega ognja in večerno druženje ob njemu. Če pa še ni dovolj se dogovorijo s samimi otroki za dodatne aktivnosti, katerih sami predlagajo. Otroci tako preživijo nepozabne počitnice na kmetiji, v stiku z naravo, tradicijo, domačimi živali in kmetijo. Potrebno pa je izpostaviti, da bivanje na kmetiji traja 6 dni in se začne v nedeljo popoldan in konča v petek popoldne.

Foto: Enter Point Slovenija

Kot predstavljeno zgoraj Izletniška kmetija Pr Lavrič Vače, Osrednja Slovenija, mora postati obvezno vaša iztočnica za naslednji oddih ali le za enodnevni družinski izlet. Izletniška kmetija umeščena v čudovito naravno okolje v bližini geometrijskega središča Slovenije, s tradicionalno zunanjo podobo v kmečkem stilu, z vrhunsko domačo kulinariko ter bogato ponudbo aktivnosti na prostem, se mora preprosto znajti na vašem družinskem spisku doživetij v Sloveniji. Za obisk definitivno priporočajo lep sončen pomladni, poletni ali jesenki dan, čeprav zima s svojo zimsko idilo vas bo postregla s prav posebno pravljico in čarobnostjo. Na kmetiji priporočajo obisk, v trajanju 6 dni, saj kot destinacija za počitnice že sama kmetija vas bo zaposlila čez dan, ostati pa vam mora pa čas še za bližnje pohode in raziskovanja bližnje okolice. Pomembno pa si je zapomniti, da večje skupine sprejemajo le po prehodnem naročilu. Prijaznost in gostoljubnost pa je vsekakor njihovo vodilo, tako da jih čimprej kontaktirajte in si tako privoščite oddih in uživanje.

Naročnik oglasa je Izletniška kmetija Pr Lavrič

 

Članek je avtorsko zaščiten!

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.