Naslovnica Gospodarstvo Na Strateškem forumu Bled obsežno o težavah turizma

Na Strateškem forumu Bled obsežno o težavah turizma

Avtor: Spletno Uredništvo
Konec meseca avgusta bo v Sloveniji minil tudi v znamenju 17. Strateškega foruma Bled. Dvodnevni mednarodni dogodek so poimenovali ‘Vladavina moči ali moč pravil’, govora pa bo o predvsem o posledicah ruske agresije na Ukrajino in o krizi multilateralizma. Prvi dan bo bolj v znamenju zunanjepolitičnih tem, drugi dan pa v znamenju gospodarskih tem, med katerimi že po obsegu izstopa turistični panel z naslovom ‘Nestabilnost kot edina konstanta’.
Na Strateškem forumu Bled obsežno o težavah turizma

Na Bledu bo spet govora o najbolj perečih aktualnih temah, ki se tičejo vsega sveta (foto: FB Bled Strategic Forum)

Letos bo Blejski strateški forum na sporedu 29. in 30. avgusta. Potekal bo pod delovnim naslovom ‘Vladavina moči ali moč pravil’, razprave pa bodo posvečene predvsem o posledicam ruske agresije na Ukrajino in o krizi multilateralizma. Prvi dan 17. Strateškega foruma Bled bo bolj v znamenju zunanjepolitičnih tem in nastopov vrste uglednih politikov iz tujine, drugi dan pa bo pretežno v znamenju gospodarskih tem.

Med gospodarskim vprašanjem posvečenem delu programa izstopa turistični panel z naslovom ‘Nestabilnost kot edina konstanta’. Tam se bodo posvetili analizi aktualnega dogajanja v gospodarski panogi turizma, ki je v zadnjih letih utrpela veliko škodo zaradi pandemije koronavuirusa, nato se je zaradi vojne v Ukrajini začela še povsem druga vrsta težav. »Konflikt zaostruje že tako visoke cene nafte in splošno inflacijo ter moti mednarodne dobavne verige.

Napeto gospodarsko situacijo čutimo že danes, naraščajo življenjski stroški ter cene goriv in energentov. Kako bo zaostrovanje energetske krize vplivalo na turistične tokove, ter na gibanje in vedenje turistov? Kako se bodo glede na varnostne razmere in vojno v Ukrajini obnašali evropski turisti in kako bodo na Evropo gledali bolj oddaljeni trgi,« so o tem panelu napovedali s Slovenske turistične organizacije (STO).

Turistični panel bo v soboto 30. avgusta trajal od 10. ure pa predvidoma vse do 13. ure, v blejskem Grand Hotelu Toplice. Istega dne bo na forumu med gospodarskimi temami govora še o dekarbonizaciji, o trajnostnih poslovnih modelih, o obnovi Ukrajine in o makroekonomskih napovedih. Sicer bo letos Bleda obiskala cela vrsta visokih politikov (predsednikov vlad in ministrov) ter raznih strokovnjakov iz držav in struktur EU, iz Slovenije ter iz drugih držav sveta.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.