Naslovnica Šport Odbojkarska vročica bo konec tedna okužila Maribor

Odbojkarska vročica bo konec tedna okužila Maribor

Avtor: Spletno Uredništvo
Svetovno prvenstvo v odbojki za moške se nezadržno bliža, slovenska izbrana vrsta pa bo v zadnjem delu priprav odigrala dve prijateljski tekmi. Slovenska reprezentanca se bo z novim selektorjem Cretujem 19. avgusta v Mariboru srečala z Egiptom, dan kasneje pa še s Turčijo.
Odbojkarska vročica bo konec tedna okužila Maribor

Pravzaprav niti ni jasno, kaj se od slovenske reprezentance sploh lahko pričakuje na tem SP (foto: FIBV/odbojka.si)

Moško svetovno prvenstvo v odbojki, ki ga bosta letos skupaj gostili Slovenija in Poljska, že glasno trka na vrata. Pred reprezentancami je le še dobrih 10 dni priprav, potem pa bodo že na vrsti prve tekme. Kot so spomnili z Odbojkarske zveze Slovenije (OZS), se bo za našo reprezentanco svetovno prvenstvo začelo 26. avgusta, ko se bo v ljubljanski Areni Stožice v prvi tekmi skupinskega dela SP najprej pomerila s Kamerunom.

Slovenska izbrana vrsta, ki je prejšnji teden precej presenetljivo dobila novega selektorja Gheorgheja Cretuja, bo konec tedna odigrala zadnji dve pripravljalni tekmi. »V sklopu dogodka ‘Odbojkarska vročica’ in uradnega odprtja prenovljene dvorane Tabor, se bodo v Mariboru pomerili z reprezentancama Egipta in Turčije. Obračun z Egiptom, prav tako udeležencem SP, bo na sporedu 19. avgusta, ob 20. uri,« pravijo na OZS.

Petkovi tekmi proti Egiptu bo v soboto sledilo srečanje s Turčijo, ki pa se bo v dvorani Tabor začelo že ob 16. uri. Ob 19.30 bo namreč na isti lokaciji na programu še uvodna tekma kvalifikacij za evropsko prvenstvo za ženske, med odbojkaricami Slovenije in Avstrije. Sicer bo nato v nedeljo, 21. avgusta na mariborskem parketu na vrsti še obračun med Egiptom in Turčijo, nato pa se 26. avgusta pričenja težko pričakovano SP.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.