Naslovnica Slovenija Tudi v Lipici so pripravili poseben praznični program

Tudi v Lipici so pripravili poseben praznični program

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi letos so v Kobilarni Lipica za prihajajoče praznike pripravili poseben program za obiskovalce. Obetajo se posebna praznična predstava, tradicionalni blagoslov konj in številna družinska doživetja.
Prizor blagoslova konj z množico obiskovalcev – seveda iz časov pred pandemijo (foto: Kobilarna Lipica)

Za božično-novoletne praznike bo v Kobilarni Lipica spet pestro, saj so kot vsako leto tudi tokrat pripravili poseben program za vse obiskovalce. Sicer bo Lipica vse do 9. januarja prav vsak dan odprta med 9. in 16. uro, vendar se najbolj pester del dogajanja obeta že čez nekaj dni. 26. decembra se namreč vsako leto praznuje god Svetega Štefana, zavetnika konj, konjarjev in kočijažev.

»Na Štefanovo, ob prazniku zavetnika konj, konjarjev in kočijažev, bo v Kobilarni Lipica znova zaživela tradicija blagoslova konj. Na praznično nedeljo, 26. decembra, bodo doživetja z lipicanci dosegla vrhunec ob 13. uri s praznično predstavo lipiške šole klasičnega jahanja. Lokavski župnik Slavko Obed bo z blagoslovom lipicanskega žrebca simbolično blagoslovil vse lipicance v Lipici,« so o nedeljskem programu sporočili iz Kobilarne Lipica.

Sicer bo tudi na Štefanovo Kobilarna Lipica odprla svoja vrata za obiskovalce že ob 9. uri, vodeni ogledi pa se bodo nato zvrstili ob 10., 12. in 14. uri. Tedaj bodo obiskovalce delavci Kobilarne pospremili mimo doma lipicanskih kobil in žrebet do zgodovinskega jedra, najstarejšega lipiškega hleva Velbance, kjer so nastanjeni lipicanski žrebci, in nazadnje še do Muzeja Lipikuma.

Najmlajši se bodo ob 10. uri razveselili delavnice s poniji, ob 11. uri pa še delavnice ‘Stik s konjem’. Kobilarna Lipica sicer s svojimi prostranimi pašniki in drevoredi vsak dan vabi na samostojne oglede in družinske sprehode, za pogostitev vabi na kavo in sladico, oziroma na družinsko kosilo v sveže prenovljeni restavraciji Gratia Hotela Maestoso, za rekreacijo pa vabi na partijo golfa – lipiško igrišče je namreč odprto skozi vso leto in decembrski golf v Lipici je prav tako del ponudbe.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.