Naslovnica Šport Mura in Covid sta izločila Tottenham

Mura in Covid sta izločila Tottenham

Avtor: Spletno Uredništvo
Evropska nogometna zveza UEFA se je danes odločila, da bo francoski Rennes dobil zadnjo tekmo skupine G proti Tottenhamu za zeleno mizo s 3:0. Francozi so tako osvojili prvo mesto v skupini, Angleži pa so ostali na tretjem mestu in se tako dokončno poslovili od evropskih tekmovanj. Za Britance je precej boleč poraz proti Muri tako nenadoma postal kar usoden.
Slavje Igralcev Mure po zmagovitem golu Amedeja Maroše za 2:1 proti Spursom (foto: FB NŠ Mura)

Slavni londonski klub Tottenham Hotspur si bo letošnjo Konferenčno ligo dobro zapomnil, a ne po čem pozitivnem. Londončani namreč v tem tekmovanju niso ravno blesteli, še najhujši udarec pa jim je prizadejal prav slovenski predstavnik Mura. Slovenski državni prvaki so namreč konec novembra v Mariboru šokirali evropsko nogometno javnost, saj so v dvoboju 5. kroga skupine G premagali Spurse z 2:1.

Zaradi tega poraza bi morala ekipa italijanskega trenerja Antonia Conteja, da bi prišla do napredovanja, na vsak način zmagati na zadnji tekmi skupinskega dela, ki je bila predvidena za 9. december. Vendar pa je tabor londonskega kluba prav tedaj obiskal Covid-19 in so morali zaradi številnih okužb dvoboj s francoskim Rennesom tudi odpovedati. Angleži so mislili, da bo tekma odigrana kdaj kasneje, a se je UEFA zaradi zelo natrpanega koledarja odločila drugače.

Pritožbeni organ Evropske nogometne zveze je namreč danes sprejel odločitev, da tekmo skupinskega dela Konferenčne lige UEFA 2021/22 med FC Tottenham Hotspur in Stade Rennais FC, ki je bila prvotno načrtovana za 9. december 2021, brez borbe dobi Rennes s 3:0. Francozi so tako osvojili prvo mesto v skupini, Angleži pa so ostali na tretjem mestu in se dokončno poslovili od evropskih tekmovanj.

Rennes je sedaj kot zmagovalec skupine dokončno napredoval neposredno v 16. finala Konferenčne lige, drugouvrščeni nizozemski Vitesse pa se bo sredi februarja v nekakšnem repasažu (oz. dodatnem kvalifikacijskem krogu) dvakrat srečal z dunajskim Rapidom.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.