Naslovnica Slovenija Tudi ‘Naj Fala kruh 2022’ je končal v dobrodelne namene

Tudi ‘Naj Fala kruh 2022’ je končal v dobrodelne namene

Avtor: Spletno Uredništvo
Pravkar so bile podeljene nagrade za ‘Naj Fala kruh 2022’. Letos je na tem že kar tradicionalnem tekmovanju v peki pšeničnega kruha zmagala Antonija Plešec, v kategoriji mešanih kruhov se je zmage razveselila Irena Kumer, najboljši kruh iz posebnih vrst moke je tokrat spekla Marija Špitaler, obiskovalci pa so nagradili kruh Elene Obreza z manuka medom in orehi.
Tudi 'Naj Fala kruh 2022' je končal v dobrodelne namene

Letošnja konkurenca za pekovsko tekmovanje ‘Naj Fala kruh 2022′(foto: Nik Skerbis/ Mediaspeed/IPPR)

Tudi letos je bilo na vrsti vseslovensko tekmovanje v peki domačega kruha ‘Naj Fala kruh 2022’. Tekmovanje je že pred leti dobilo ime po prepoznavni blagovni znamki za kvas, imenovani Slonček Fala. Strokovno žirijo so letos sestavljali Urška Fartelj (avtorica kulinarične spletne strani 220 stopinj poševno), Mirjam Kavčič (direktorica podjetja Lesaffre Slovenija) in Dušan Berglez (živilski tehnolog v podjetju Lesaffre Slovenija).

»Najboljši pšenični kruh je že drugo leto zapored spekla Antonija Plešec. Da ga je na tekmovanje prinesla naravnost iz pečice, si je uro navila že ob pol dveh zjutraj – in očitno se je več kot izplačalo. Lovorike Naj Fala kruh 2022 v kategoriji mešanih kruhov se je razveselila Irena Kumer, ki je spekla domač kruh s pirino moko. Irena se je letos tekmovanja udeležila prvič in je bila kar šokirana, saj nagrade ni pričakovala,« so pojasnili organizatorji.

Žirija je ocenjevala še kategorijo ‘Najboljši kruh iz posebnih vrst moke’, kjer je zmagala Marija Špitaler. Slednja je želela poskusiti nekaj novega, zato se je odločila za beli kruh z dodatkom bazilike in sušenih paradižnikov. Zanimivo – za vsak slučaj je za to tekmovanje spekla kar dva hlebca. Komisija je ocenjevala okus, vonj, izgled in teksturo, kruhov, svojega zmagovalca pa so razglasili tudi obiskovalci dogodka.

Elena Obreza je na tekmovanje prinesla kar 4 različne kruhe, prisotni pa so za najboljšega določili njen kruh z manuka medom in orehi. Kar je še polepšalo celotno tekmovanje, pa je bilo dejstvo, da so tudi tokrat kruhe na koncu podarili v dobrodelne namene, oziroma jih razdelili med socialno ogrožene družine.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.