Naslovnica Trendi Start nove sezone vrhunskih koncertov Big Banda RTV Slovenija

Start nove sezone vrhunskih koncertov Big Banda RTV Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se pričenja nova sezona Jazzovskih večerov z Big Bandom RTV Slovenija v SiTi Teatru. Vse do sredine meseca parila prihodnjega leta bo na sporedu 8 vrhunskih koncertov Big Banda z gosti, kjer se ponovno obeta izjemno glasbeno popotovanje.
Start nove sezone vrhunskih koncertov Big Banda RTV Slovenija

Prizor z enega od koncertov Big Banda RTV Slovenija (foto: Marko Alpner/RTV SLO)

Kot so spomnili s Službe za komuniciranje RTV Slovenija bo orkester Big Band RTV Slovenija v petek (21. oktobra) v SiTi Teatru vstopil v novo abonmajsko sezono. Tudi ta ‘koncertni cikel za glasbene sladokusce’, kot so poimenovali prihajajočo sezono’, bo v znamenju raznolike, vendar vsekakor vrhunske glasbe. Do aprila prihodnjega leta se bo zvrstilo osem izjemnih koncertnih nastopov.

»Na prvem koncertu iz cikla Big Banda@Siti bomo lahko slišali skladbe legendarnega Petra Herbolzheimerja, žal veliko prezgodaj umrlega mojstra džezovskega aranžiranja, skladatelja, pozavnista in dirigenta. Program bo sestavljen iz prereza njegovih inštrumentalnih del, avtorskih in na njegov značilni način prirejenih skladb, ki jih je za ta večer izbral dirigent večera Tadej Tomšič,« so pojasnili z RTV SLO.

Nato bo konec novembra ob Big Bandu nastopila češka skladateljica, dirigentka in solistka na trobenti Štěpánka Balcarova, drugi teden decembra bo lep okrogel jubilej v svoji dolgoletni kariere proslavila vokalistka Mia Žnidarič, tik pred prazniki pa bo na vrsti še Božični jazz koncert z dirigentom Sigijem Feiglom. Leto 2023 bo pričel koncert vibrafonista Vida Jamnika, kjer bo dirigentsko palico vihtel Lojze Krajnčan.

Februarja se bo Big Band poklonil slavnemu jazz pianistu Chicku Corei, dirigent bo Tadej Tomšič. Marca bo gost ciklusa Jaka Kopač s svojim altovskim saksofonom, kjer bo v pripravi sodeloval in nato tudi dirigiral Lojze Krajnčan, za konec sezone pa bo aprila nastopila še perspektivna pevka in skladateljica Mirna Bogdanović, ki bo pripravila avtorski večer svoje glasbe v orkestrski izvedbi, pri kateremu bo Lojze Krajnčan aranžer in dirigent.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.