Naslovnica Trendi Trideset let od rojstva Slovenije in Dirka po Franciji

Trideset let od rojstva Slovenije in Dirka po Franciji

Avtor: Spletno Uredništvo
Na RTV Slovenija se ta teden obetata dve posebni programski novosti. Od danes dalje bodo na vrsti posebne oddaje ob 30-letnici osamosvojitve Slovenije, v soboto pa se začenja kolesarska dirka po Franciji.
Trideset let od rojstva Slovenije in Dirka po Franciji

Lanski zmagovalec Toura Pogačar na včerajšnji dirki za cestno državno prvenstvo (foto: SJ)

Ta teden, natančneje v petek, 25. junija bomo obeležili 30 let od razglasitve slovenske samostojnosti. Na RTV Slovenija so že pripravili pospremili nekaj tej zgodovinski obletnici posvečenih vsebinami. Od danes pa do vse nedelje (27. junija) bodo na TV Slovenija predvajali celo vrsto posebnih oddaj, dokumentarne filme, portrete in okrogle mize, ki bodo posvečene dogajanju v tistih dneh, a tudi sedanjosti ter prihodnosti Slovenije.

Sicer pa že skoraj leto in pol na spletnem mestu rtvslo.si obstaja poseben tematski podportal, ki so ga poimenovali ’30 let’ z izjemno pestrim naborom vsebin. Tudi na Radiu Slovenija so ob okroglem državnem jubileju na vseh programih pripravili posebne vsebine. Poleg spominskim oddajam in intervjujev s posamezniki, ki so zaznamovali osamosvojitev in prvih 30 let države, so posebno pozornost namenili tudi glasbi teh treh desetletij.

Televizija Slovenija pa bo v soboto 26. junija pričela svoje prenose z najbolj prestižne kolesarske dirke na svetu – Tour de France. Na 2. programu TV SLO bo do 18. julija na sporedu vseh 21 etap že 108.  Dirke po Franciji. Lani je dirko dobil fenomenalni Tadej Pogačar, Primož Roglič pa je bil drugi. Se bo letos zgodba ponovila, bosta slovenska šampiona samo zamenjala mesti, ali pa se dirka ne bo končala s slovenskim zmagoslavjem?

Sicer je na letošnji, 3383 kilometrov dolgi in tri tedne trajajoči kolesarski Dirki po Franciji na sporedu šestih gorskih, pet hribovitih oz. razgibanih etap, osmih ravninskih tras in dve vožnji na čas. Kot predpremiero bodo letos na TV Slovenija prvič prenašali tudi uradno predstavitev vseh moštev in sicer že v četrtek (24. junija), ob 18.30 na TV SLO 2.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.