Naslovnica Trendi Tri video novosti

Tri video novosti

Avtor: Spletno Uredništvo

Ob pomanjkanju koncertnih, gledaliških in kino-dogodkov, se na domači kulturni sceni trenutno ne dogaja prav veliko. Med zadnje novosti so se tako uvrstili trije na novo posneti videi. Prvi je božični oglas Amazona, drugi video je del projekta Natura 2000, tretji pa je nov promocijski video Medvod.

 Tri video novosti

Klasičen pisan jesenski prizor iz naravnega okolja (foto: pixabay.com) 

 

Božični oglas ameriškega spletnega velikana Amazon je bil sneman na različnih lokacijah po Ljubljani. Govori pa o mladi baletki, ki se ji kljub pandemiji koronavirusa le izpolnijo sanje. »To je zgodba mlade plesalke, katere duh in trdnost zmagujeta skozi izzive leta 2020. Vse z malo pomoči družine in skupnosti,« so zapisali kot spremno besedo videa. Sicer je naslov videa ‘Show must go on’, a z istoimensko skladbo skupine Queen nima prav nič skupnega.

Pred dnevi so predstavili tudi prvi video iz novega niza ‘Živim z Naturo 2000’. To jesen so ustvarjalci videa posneli jesensko pokrajinsko pestrost in barvne kompozicije na treh pilotnih območjih Slovenske Istre, Štajerske ter Kamniško-Savinjskih Alp in Grintavcev. Najlepše prizore so združili v mini-film, video pa so zaokrožili s tekstovnimi sporočili, glasbo in posebnimi zvočnimi efekti.

»Scenarij so ustvarili v Zavodu Štirna, strokovno vodenje po območjih Nature 2000 so izvedli strokovnjaki Zavoda RS za varstvo narave. Produkcija in postprodukcija je delo filmskega studia SlabesceneV Zavodu Štirna so v sodelovanju s partnerji v projektu LIFE-IP NATURA.SI v tem letu pripravili že osem kratkih spletnih videov, ki prispevajo k boljšemu razumevanju strokovnega dela in učinkovitejšemu sodelovanju pri upravljanju območij Nature 2000,« so o projektu zapisali na slovenia.info.

Zadnja video-novost pa je produkt Javnega zavoda Sotočje Medvode. Gre za nov promocijski video Medvod,v katerem so prikazane številne možnosti za aktivnosti in doživetja v Medvodah. Poseben poudarek je seveda na vodi in vodnih aktivnostih, kot so supanje, riblov in kopanje. Poleg tega so zaradi pestrega naravnega okolja v videu navedli pričarali še veliko prizorov sprehodov, rekreacije in kolesarjenja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.