Naslovnica Trendi Tri analitično-politične oddaje so osrednje novosti RTV Slovenija

Tri analitično-politične oddaje so osrednje novosti RTV Slovenija

Avtor: Spletno Uredništvo

Televizije Slovenija je za pričetek leta pripravila kar nekaj novosti in popestritev že obstoječih oddaj in programov. Najbolj izstopajoče novosti so oddaje ‘Dnevnikov izbor, ‘Politično s Tanjo Gobec’ in oddaja ‘Moje mnenje’. 

 sojOdgovorna urednica Informativnega programa Televizije Slovenija Manica Janežič Ambrožič (foto: SOJ RTV SLO)

 

Prva letošnja novost RTV Slovenije je oddaja ‘Moje mnenje’, ki jo bodo vodili Vida Petrovčič, Mojca Šetinc Pašek in Zvezdan Martič. Na tedenski ravni bo z gosti obravnavala aktualne teme preteklega tedna. Ob sobotah bo na sporedu ‘Dnevnikov izbor’, kjer bodo na poglobljen in analitičen način obravnavane teme, ki so sicer velikokrat potisnjene na stranski tir.

Nedeljski večeri bodo popestreni z desetminutno oddajo ‘Politično s Tanjo Gobec’, v kateri bo voditeljica s prepoznavnimi gosti z različnih področij komentirala in analizirala ključne dogodke in najbolj vroče teme. Bistvo vseh novosti Informativnega programa Televizije Slovenija je iskanje odgovornosti za nastalo situacijo in težave ter poglobljen in analitičen pristop k obravnavani temi.

Oddaja ‘Dnevnikov izbor’ predstavlja osemminutno vsebinsko obogatitev sobotnega enournega informativnega bloka. Vsako soboto bodo novinarji specialisti pod drobnogled vzeli eno temo, ki jo bodo podrobno obdelali tako na terenu kot tudi v studiu. Raziskovali in sledili bodo predvsem zgodbam, ki so pomembne za stabilnost in demokratičnost slovenske družbe in ki so po pomenu in vplivu na vsakdanje življenje bistvene za ljudi.

V ta sklop sodijo zdravstvo, šolstvo, okolje, sociala, demografija, mladi … Urednik ‘Dnevnikovega izbora’ bo Dejan Ladika, medtem ko bo oddaja prvič na sporedu že v soboto, 5. januarja 2019. Nedeljske informativne večere pa bodo na RTV SLO obogatili z desetminutno oddajo ‘Politično’ s Tanjo Gobec. Voditeljica bo s prepoznavnimi gosti z različnih področij komentirala in analizirala ključne dogodke in najbolj vroče teme.

Želja je, da bi lažje razumeli, kaj se je zgodilo, kaj je v ozadju, kaj nas čaka in zakaj. Urednica oddaje, ki bo v programu po ‘Dnevniku’ in pred ‘Zrcalom tedna’, bo Nataša Rijavec Bartha. Prvič bo sporedu v nedeljo, 6. januarja. ‘Moje mnenje’ pa je 50-minutna oddaja, ki bo vsako sredo zvečer soočila različna mnenja zanimivih, razmišljujočih in kultiviranih sogovornikov, ki se znajo pogovarjati o različnih dilemah družbe in časa.

Oddaja bo mnenjska in pluralna. Glas naj bi dala tistim predstavnikom slovenske družbe, ki jih redko vidimo v ospredju, a imajo bogata znanja in izkušnje ter lahko razmišljajo o široki paleti tem. Urednica oddaje Moje mnenje je Vida Petrovčič. Prvič na sporedu v sredo, 9. januarja 2019. V naslednjem letu v okviru Informativnega programa Televizije Slovenija pripravljajo tudi odmevne teme za ‘Dosjeje’ in ‘Mednarodna obzorja’.

Konec januarja v London za tri mesece potuje posebni dopisnik Adrijan Bakič, ki bo poročal o brexitu. Poleg tega so z RTV Slovenija oznanili, da se bo del oddaj ‘Slovenske kronike’ odslej delal iz koprskega in mariborskega studia, mesec maj bodo zaznamovale volitve v evropski parlament, avgust pa bo v znamenju 100. obletnice priključitve Prekmurja k matični domovini.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.