Naslovnica Trendi Torul z zadnjim domačim koncertnim nastopom turneje Hikikomori

Torul z zadnjim domačim koncertnim nastopom turneje Hikikomori

Avtor: Spletno Uredništvo

V Gala Halo v petek prihajajo domačini – ljubljanska skupina Torul. V sklopu turneje Hikikomori, ki bila poimenovana po zadnjem istoimenskem alubumu tria, se tako obeta sveža ponudba sodobnega elektronskega popa.

Torul z zadnjim domačim koncertnim nastopom turneje HikikomoriUstanovitelj skupine Torul je Torul Torulsson, alias Borut Bernik (foto: FB Torul Torulsson).

 

V petek, 8. novembra bo ob 21. uri v članom skupine zelo domači Gala Hali nastopila ljubljanska zasedba Torul. To bo njen zadnji letošnji koncertni akt na slovenskih tleh, zato ga ljubitelji kakovostne glasbe najbrž ne bodo zamudili. Ta koncert je sicer del turneje ‘Hikikomori’, kot je bila poimenovana po zadnjem, zelo dobro sprejetem albumu skupine. Tudi turneja je bila uspešna, saj so fantje letos veliko koncertirali naokrog po evropskih deželah.

»Njihova letošnja evropska koncertna bera je bila bogata, v sklopu promocije novega albuma so obiskali Nemčijo, Belgijo, Madžarsko, Veliko Britanijo, Švico ter seveda nastopali tudi na domači grudi. Svoj nekoliko temačen in intimen, a nikoli zatežen zvok Torul neprestano razvijajo in nadgrajujejo, tako da se tudi koncertne verzije vedno bolj razlikujejo od studijskih, zaradi mnogih in prostranih glasbenih vplivov pa je inspiracije vedno dovolj, da znova in znova vnesejo nekaj svežine na slovensko glasbeno sceno,« pravi napovednik Društva Kapa.

Sicer skupina Torul obstaja že od leta 2003, letos pa so v sklopu zadnjega, že šestega po vrsti albuma Hikikomori postregli kar s štirimi singli in s prav toliko videospoti, ki so vsi lepo visoko poleteli na glasbenih lestvicah. Po petkovem koncertu pa se v Gala Hali obeta še tradicionalni ‘after’ oziroma žurka z delom domicilne DJ ekipe Wave Riders in ‘razplesalkama’ Alenio in Skin.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.