Naslovnica Gospodarstvo Priznanja najboljšim pri vodenju izvoznega poslovanja

Priznanja najboljšim pri vodenju izvoznega poslovanja

Avtor: Spletno Uredništvo

Javna agencija za spodbijanje gospodarstva SPIRIT Slovenija pripravlja zaključno prireditev mednarodnega izobraževalnega programa z naslovom ‘Vodenje izvoznega poslovanja’ – International Trade Management. Dogodek bo potekal v ponedeljek, 11. novembra, v Klubu Cankarjevega doma, kjer bodo podeljene diplome letošnji generaciji slušateljev, razglašen pa bo tudi ITM Izvoznik leta 2019.

Priznanja najboljšim pri vodenju izvoznega poslovanjaLanski nagrajenci izobraževalnega programa ‘Vodenje izvoznega poslovanja’ (foto: Spirit Slovenija)

 

Svečani dogodek je namenjen predvsem letošnjim diplomantom, udeležencem izobraževalnega programa prejšnjih let ter podjetjem in posameznikom, ki bi radi v prihodnje pridobili ustrezno znanje za vstop in širitev poslovanja na tuje trge. Sicer velja izobraževalni program ‘Vodenje izvoznega poslovanja’ – International Trade Management (ITM) za enega najučinkovitejših mednarodnih izobraževalnih programov s področja mednarodne trgovine v EU.

Progam se izvaja že od leta 2006, od začetka pa pri tem sodeluje tudi SPIRIT Slovenija, ki letno krije večino stroškov udeležbe 15 slovenskim podjetjem. »Lastniki koncepta ITM program nenehno nadgrajujejo in prilagajajo potrebam udeležencev, tudi v sodelovanju z agencijo. V 12 letih izvajanja je program uspešno zaključilo več kot 1600 slušateljev v 27 državah, od tega največ na Švedskem in v Sloveniji.

Pri nas je izobraževanje doslej uspešno zaključilo 148 slušateljev, ki jih javna agencija spremlja še nekaj let po zaključku izobraževanja,« pojasnjujejo pri javni agenciji Spirit Slovenija. Podatki o učinkih na poslovanje 27 udeleženih podjetij prvih treh generacij programa ITM v odbobju 3-5 let po udeležbi govorijo o kar 42 na novo osvojenih tujih trgih in o povprečno 40-odstotni rasti prihodkov iz prodaje na tujih trgih.

“Izobraževalni program Vodenje izvoznega poslovanja  je odlična kombinacija akademskega in praktičnega izobraževanja, njegova glavna prednost pa je v izjemno praktični usmerjenosti programa, ki podjetja prisili k razmisleku in temeljitemu načrtovanju izvoznih aktivnosti ter jim na ta način prihrani nepotrebne stroške in napake. Kot kažejo podatki, se namreč še vedno preveč slovenskih podjetij na tuje trge podaja naključno, iz nepravih razlogov, brez načrtovanja in brez opredeljenih izvoznih strategij.

Program je prvenstveno namenjen izvoznim menedžerjem mlajšim od 40 let oziroma zaposlenim v izvoznih oddelkih mikro, malih in srednje velikih podjetij. Udeleženci programa med drugim pridobijo nova znanja in veščine s področja mednarodnega poslovanja, informacije o novostih in trendih pri načrtovanju in oblikovanju izvoznih aktivnosti ter mednarodna poznanstva ter individualno pomoč s strani mednarodnih svetovalcev pri pripravi izvoznega načrta.

Na koncu udeleženci prejmejo diplomo, priznano s strani mednarodne organizacije za usposabljanje na področju trgovine IATTO,” so še pojasnili z agencije. Na letošnjem svečanem zaključku programa, ki bo v Klubu Cankarjevega doma v Ljubljani na vrsti v ponedeljek, 11. novembra, ob 18.30, bodo razdeljene diplome zadnji generaciji slušateljev enega boljših izobraževalnih programov za mednarodno poslovanje v EU.

Za konec pa bo proglašen še ‘ITM Izvoznik leta 2019’, ki bo izbran izmed udeležencev prvih generacij programa. Nagrada ITM izvoznik leta bo sicer letos podeljena že šestič. Doslej so jo prejela podjetja Geneplanet, Xlab, Metra inženiring, Strip’s in Špica International.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.