Naslovnica Šport Pomurke proti Ferencvarošu, nogometaše pa čakajo prijateljske tekme

Pomurke proti Ferencvarošu, nogometaše pa čakajo prijateljske tekme

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenski nogomet je v teh dneh v znamenju mednarodnih nastopov. Mlado reprezentanco U-21 in člansko izbrano vrsto v fustalu čakajo prijateljske tekme, slovenske prvakinje iz ŽNK Nona Pomurje pa se bodo v drugem krogu kvalifikacij za ligo prvakinj pomerile z madžarskim Ferencvarošem.

Pomurke proti Ferencvarošu nogometaše pa čakajo prijateljske tekme 1Z Nogometne zveze Slovenije tokrat prihajajo tri različne novice, toda s skupnim mednarodnim predznakom (foto: nzs.si)

 

Danes je bil na vrsti žreb parov drugega kroga kvalifikacij za Ligo prvakinj. Aktualne slovenske prvakinje iz ekipe ŽNK Nona Pomurje Beltinci so imele tokrat pri žrebu srečno roko, vsaj kar se tiče stroškov. Za nastop v osrednjem delu Lige prvakinj se bodo namreč pomerile z najbližjim od vseh možnih nasprotnikov – z madžarskim Ferencvarošem. Izognile pa so se dolgim in dragim potovanjem na Ciper, Islandijo ali Škotsko.

Danes je pred medije stopil tudi novi selektor reprezentance do 21 let Milenko Ačimović. Nekdanji zvezdni slovenskega nogometa je predstavil seznam mladih reprezentantov za bližnji prijateljski tekmi z Nemčijo (12. novembra ob 18.15 v Braunschweigu) in z Rusijo (17. novembra ob 18.00 v Mariboru). “Za zdaj jedro ekipe ostaja podobno, kot je bilo. Analizirali in pregledali smo tudi naslednja tekmeca.

Imeli bomo dva treninga, veliko se ne da spremeniti, a igralci se poznajo, saj so veliko že odigrali,” je za spletno stran NZS med drugim povedal Ačimović. Selektor slovenske članske futsal reprezentanca Tomislav Horvat pa svoje fante zbral že včeraj, saj jih jutri in v nedeljo čakata dve pripravljalni srečanji proti izbrani vrsti Bosne in Hercegovine. Žal bosta obe tekmi zaradi pandemije zaprti za javnost, ogled nedeljskega dvoboja pa bo možen prek prenosa na spletnega mesta futsal.si in sicer s pričetkom ob 17. uri. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.