Naslovnica Trendi Tokrat premierno domišljijska avantura in zgodovinska drama o enakopravnosti

Tokrat premierno domišljijska avantura in zgodovinska drama o enakopravnosti

Avtor: Spletno Uredništvo

Planet TV bo ta teden ponovno poskrbel za dve filmski premieri. V četrtek ob 20. uri bo na sporedu domišljijska pustolovščina ‘Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke’, v soboto ob 22.15 pa zgodovinsko dramo ‘Skriti faktorji’, ki je bila nominirana kar za tri Oskarje. 

Tokrat premierno domišljijska avantura in zgodovinska drama o enakopravnostiPlanet TV bo ta teden ponovno poskrbel za dve filmski premieri. V četrtek ob 20. uri bo na sporedu domišljijska pustolovščina ‘Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke’, v soboto ob 22.15 pa zgodovinsko dramo ‘Skriti faktorji’, ki je bila nominirana kar za tri Oskarje. 

 

Prizor iz filma ‘Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke’ (foto: PR Planet TV)

 

Prva od dveh filmskih premier Planeta TV bo na sporedu v četrtek (26. novembra) ob 20. uri in sicer bo to domišljijska pustolovščina ‘Dom gospodične Peregrine za nenavadne otroke (Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children)’, ki jo je režiral Tim Burton. Burton je sicer v svoji 40-letni karieri posnel številne fantazijske filme, pa naj gre za akcijske, otroške, pravljične, znanstveno-fantastične ali grozljive zgodbe. Tokrat je v filmsko obliko pretvoril priljubljeno otroško knjigo o nevsakdanji sirotišnici pod vodstvom skrivnostne gospodične Peregrine.

»Zgodba govori o 16-letnem Jacobu, ki po dedkovi smrti prejme pismo, ki ga popelje na velški otok, kjer se med ruševinami stare vile skriva nenavadna šola za otroke z nadnaravnimi sposobnostmi.Ob spoznavanju prebivalcev doma in njihovih nenavadnih sposobnostih Jake dojame, da je varnost zgolj utvara in da otroke ogroža temačna sila, zato se morajo naučiti zaupati drug drugemu in združiti svoje osupljive moči,« razkriva napovednik filma, ki ga odlikujejo bogate domišljijske podobe in odlična kostumografija. V glavni vlogi blesti Eva Green, Jaka igra Asa Butterfield, igraj pa še slavni Samuel L. Jackson, Judi Dench in Rupert Everett.

V soboto ( 28. novembra) bo ob 22.15 navrsti še druga filmska premiera tedna – zgodovinska biografska drama ‘Skriti faktorji (Hidden Figures)’. Ta film je bil nominiran kar za tri Oskarje – za najboljši celovečerec leta, za najboljši prirejeni scenarij in najboljšo stransko vlogo. »Skriti faktorji so dolgo zamolčana zgodba o resničnih temnopoltih znanstvenicah, ki so v času hladne vojne in vesoljske tekme s Sovjetsko zvezo pomagale pri programu izstrelitve prvega ameriškega astronavta v vesolje.

Katherine G. Johnson, Dorothy Vaughan in Mary Jackson so svojim briljantnim umom sodelovale pri zahtevnih projektih agencije NASA, vendar so vedno znova naletele na rasna, spolna in kulturna šikaniranja,« pojasnjujejo s Planet TV. Sicer v filmu igrajo Taraji P. Henson, Octavia Spencer, Mahershala Ali, Kevin Costner, Kirsten Dunst in Janelle Monae, zato je delo prejelo tudi nagrado igralskega ceha, sam film pa ima na spletni strani IMDb zelo visoko oceno 7,8.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.