Naslovnica Slovenija Tekmovanje za najboljši doma pečen kruh

Tekmovanje za najboljši doma pečen kruh

Avtor: Spletno Uredništvo
Oktobra bo spet na sporedu eno izmed najbolj originalnih kulinaričnih tekmovanj v državi – gre namreč za peko kruha. Natečaj za ‘Naj Fala kruh 2021’ bo zagotovo tudi letos pritegnil množico ljubiteljic in ljubiteljev doma pečenega kruha.
Tekmovanje za najboljši doma pečen kruh

Ocenjevanje najboljšega domačega kruha bo v soboto, 16. oktobra v Ljubljani (foto: IPPR)

Slonček Fala, ki je prepoznaven simbol za vse izdelke iz kvasa, bo tudi tokrat sodeloval pri izbiri najboljšega domačega kruha v Sloveniji, pa čeprav ima že spoštovanja vredno starost – 101 leto. Slonček tudi letos vabi k udeležbi na natečaj Naj Fala kruh 2021vse pekovske talente v državi. Tudi letos bodo na tekmovanju izbrali najboljši kruh v treh različnih kategorijah – pšenični kruh, mešani kruh in kruh posebnih vrst.

»Ljubitelji peke, pustite prosto pot domišljiji in zamesite kruh po lastnem receptu in trenutnem navdihu!Na natečaj se lahko prijavite do 11. oktobra, in sicer tako, da pošljete recept svojega kruha in svoje ime, priimek ter naslov/elektronski naslov na fala.sloncek@gmail.com. Vse, ki se boste prijavili do 25. septembra, čaka nagrada,« so med drugim organizatorji tekmovanja zapisali v sporočilu za javnost.

Zaključni izbor najboljših hlebcev bo potekal na Svetovni dan hrane, oziroma v soboto, 16. oktobra, v Ljubljani. Tedaj bodo lahko udeleženci svoj doma pečen kruh lahko prinesli na ocenjevanje in na razstavo, zmagovalni kruh pa si bo prislužil prestižni naziv ‘Naj Fala kruh 2021’. Tudi letos bodo vse različne kruhe, ki bodo sodelovali na natečaju, na koncu predali  Društvu Food for life, ki jih bo tudi tokrat razdelilo med socialno ogrožene družine.

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.