Naslovnica Trendi Tarantino, Krik in Film, da te kap

Tarantino, Krik in Film, da te kap

Avtor: Spletno Uredništvo

Na televizijskem kanalu AMC, ki je posvečen izključno filmom, so junij posvetili znanemu režiserju, producentu, scenaristu in igralcu Quentinu Tarantinu. Vse fane enega večjih holivudskih ‘odštekancev’, bodo razveselili s predvajanjem štirih izmed najbolj znanih filmov Tarantina. V juliju pa bodo na AMC predajali še vse tri dele enega najuspešnejših ‘horor’ filmov vseh časov – Krik (Scream) in kot protiutež še serijo parodij iz franšize Scary movie.

Tarantino Krik in Film da te kap

En od najbolj znanih prizorov iz filma Pulp fiction z Johnom Travolto in Samuelom L. Jacksonom (foto: IPPR)

 

Kultni režiser (in še marsikaj drugega) Quentin Tarantino ta mesec gostuje na kanalu AMC s štirimi filmi. Najprej sta bila na sporedu krvava akcijska filma ‘Ubila bom Billa 1’ in ‘Ubila bom Billa 2’ (‘Kill Bill’), v soboto se ob 22. uri obeta še legendarni ‘Pulp Fiction’ (‘Šund’), seznam pa zaključuje ‘Jackie Brown’, ki bo predvajan en teden kasneje.

»Pulp Fiction se je ob svojem izidu leta 1994 takoj zapisal kot eden izmed najvplivnejših filmov devetdesetih in Quentina Tarantina kot mladega režiserja izstrelil med zvezde. Po kvaliteti, dialogih in zvezdniški zasedbi pa ne zaostaja niti kriminalna drama Jackie Brown, ki jo je Tarantino ustvaril tri leta kasneje,« so zapisali v sporočilu za javnost IPPR-ja.

Na žalost je s seznama izostal nepozabni horror film ‘Od mraka do zore’ (‘From Dusk till Dawn’), za katerega je Tarantino napisal scenarij in odigral eno od glavnih vlog. Vseeno bodo ljubitelji grozljivk na AMC-ju zelo hitro prišli na svoj račun. Že v mesecu juliju si bodo lahko ogledali vse tri dele enega najuspešnejših horror filmov vseh časov – ‘Krik’ (‘Scream’).

Za primerno ‘razvedrilno protiutež’ pa bodo poskrbeli s filmi franšize Scary movie’ (‘Film, da te kap’) – gre namreč za parodije številnih grozljivih filmov, med katerimi je neizbežno tudi Krik.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.