Naslovnica Šport UEFA in Čeferin sta gostila RZS in Bobinca

UEFA in Čeferin sta gostila RZS in Bobinca

Avtor: Spletno Uredništvo

Vodilni možje Rokometne zveze Slovenije so obiskali sedež Evropske nogometne zveze (UEFA), kjer jih je sprejel tudi njen predsednik Aleksander Čeferin. Ni skrivnost, da sta svetovni in evropski nogomet organizirana na izjemo visokem nivoju, zato se tudi v RZS od nogometašev lahko naučijo marsikaj koristnega.

UEFA in Čeferin sta gostila RZS in Bobinca

Bobinac in Čeferin s priložnostnim darilom UEFE (foto: FB RZS)

 

Podobno, kot sta Svetovna nogometna zveza FIFA in Evropska nogometna zveza UEFA določene novosti pobrali iz ameriških poklicnih športov, tako se že nekaj let nacionalne panožne zveze v določenih stvareh zgledujejo po nogometu. V Sloveniji velja to predvsem za košarkarske in rokometne kroge, ki so sprva z nogometnimi kolegi izmenjavali poglede glede postopkov licenciranja prvoligaških klubov, z leti pa je bilo najbrž veliko govora tudi o marketingu in o uporabi počasnih posnetkov.  

Toda sodeloanje se še stopnjuje in tako je visoka delegacija Rokometne zveze Slovenije, ki so jo sestavljali predsednik RZS Franjo Bobinac, podpredsednika Boštjan Kozole in Borut Škabar, član predsedstva Bor Rozman ter direktor moških reprezentanc Uroš Mohorič v švicarskem Nyonu obiskala centralo UEFA, kjer je Slovence sprejel rojak – predsednik UEFE Aleksander Čeferin.

Tako so vrhovi slovenskega rokometa pravzaprav vrnili obisk ‘najpomembnejšemu Slovencu v Evropi’. Čeferin je namreč januarja lani med evropskim rokometnim prvenstvom, ki je potekalo v Zagrebu, obiskal ‘Slovensko središče’, kjer se je srečal z gospodarstveniki, politiki in predvsem tudi z vodstvom Rokometne zveze Slovenije na čelu s predsednikoma Bobincem.

Tokrat pa so predstavniki UEFE slovenski delegaciji predstavili izjemno razvito organizacijsko ter marketinško strukturo evropskega nogometa. Na srečanju s predsednikom Aleksandrom Čeferinom je slednji spregovoril o razvoju nogometa v Evropi, prisotni pa so nato izmenjali različne zorne kote na oba športa, ki sta globalno v vzponu in v katerih pomembno vlogo igrajo tudi Slovenci.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.