Naslovnica Svet & EU Ta teden o okrevanju, digitalizaciji in Poljski

Ta teden o okrevanju, digitalizaciji in Poljski

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden se v Evropskem parlamentu obeta vrsta aktivnost glede boja proti pandemiji koronavirusa. Posvetili se bodo tudi morskemu prometu, regulacije družbenih omrežij, digitalizaciji ter nazadnjaški politiki do splava in slabšem delovanju pravne države na Poljskem.

Poslopje Evropskega parlamenta (foto: europarl.europa.eu)

Poslanci Evropskega parlamenta bodo skupaj s poslanci nacionalnih parlamentov iz držav EU, držav kandidatk in držav opazovalk najprej že jutri (ponedeljek, 22. 2.) razpravljali o gospodarskih, proračunskih in družbenih izzivih okrevanja po pandemiji koronavirusa. Nato bo v sredo Odbor za trgovino preučeval ukrepe EU glede preglednosti in odobritev izvoza cepiv proti okužbi s koronavirusom.

V četrtek pa bodo člani Odbora za zdravje in tudi člani Odbora za raziskave s predstavniki farmacevtske industrije razpravljali o tem, kako povečati proizvodnjo cepiv proti koronavirusu, oziroma kako pospešiti dobave cepiv. Posvetili se bodo tudi trajnostnemu turizmu, kar je prav tako povezano z okrevanjem po pandemiji, predlagali nove ukrepe za bolj učinkovit in čistejši ladijski promet. Veliko časa pa bodo posvetili dogajanju na Poljskem.

»V sredo bosta odbora LIBE in FEMM organizirala predstavitev vpliva napadov na spolne in reproduktivno zdravje žensk in njihove pravice na Poljskem ter preučevali povezavo z vse slabšim stanjem pravne države na Poljskem. Novembra je Parlament dejal, da prepoved splava na Poljskem ogroža življenja žensk,« so zapisali v sporočilu za javnost Evropskega parlamenta.

Govora bo še o ukrepih proti ‘zunanjemu vmešavanju’ in dezinformacijam, vključno z zahtevami po posodobitvi regulacije družbenih omrežij, kjer bodo poleg komisarja Thierryja Bretona sodelovali tudi predstavniki Nata. Glasovali bodo tudi o poročilu glede nove zakonodaje EU o podatkih ter o predlogih za oblikovanje politike digitalnega izobraževanja v EU.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.