Naslovnica Šport Prva virtualna kolesarska dirka po Sloveniji

Prva virtualna kolesarska dirka po Sloveniji

Avtor: Spletno Uredništvo
Kolesarski klub Adria Mobil, agencija Sport Media Focus in Slovenska turistično organizacija skupaj pripravljajo prvo izvedbo virtualne kolesarske dirke Po Sloveniji. Posvečena bo rekreativnim kolesarjem, vendar jim družbo delali najboljši slovenski profesionalni kolesarji – Primož Roglič, Matej Mohorič, Jan Tratnik in Jani Brajkovič.

Pravkar so minila 3 leta od prve zmage Primoža Rogliča za Jumbo Vismo (foto: FB Jumbo Visma)

Kolesarski klub Adria Mobil bo s pomočjo specializirane agencije Sport Media Focus in Slovenske turistične organizacije izpeljal prvo virtualno kolesarsko dirko Po Sloveniji. Poimenovali so jo ‘I feel Slovenia’, potekala pa bo na kolesarski platformi Rouvy, katera se ponaša z izjemno navidezno resničnostjo – medtem ko vrsti pedala, kolesar vidi resnično okolico trase, po kateri vozi.

Organizatorji pripravljajo pet etap dirke, ki bodo na sporedu vsako soboto med 27. februarjem in 27. marcem 2021-vedno ob 19. uri. Na prvih štirih etapah se bodo rekreativci iz Slovenije in vsega preostalega sveta lahko v živo pomerili s profesionalci, oziroma s štirimi zvezdniki slovenskega kolesarstva – s Primožem Rogličem, Matejem Mohoričem, Janom Tratnikom in Janijem Brajkovičem.

Dirka se bo pričela 27. februarja z ‘gorsko’ etapo Cerklje – Vrh pod Krvavcem (13,8 km), kjer bo poseben gost Matej Mohorič. Druga etapa bo Črnomelj – Novo mesto (42,3 km), na vrsti bo 6. marca, gost pa bo Jani Brajkovič. 13. marca bo sledila primorska etapa Izola – Šmarje – Koper (39 km) z gostom Janom Tratnikom, četrta etapa pa bo 20. marca z gostom Primožem Rogličem vodila z Bohinja prek Bleda na Pokljuko (40,3 km).

Dirka se bo zaključila 27. marca s kronometrom v Ljubljani (17,6 km). »Vsaka etapa bo štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape bo zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki bodo nastopili na vseh petih etapah, bo zelena majica za zmagovalca podeljena v moški in ženski kategoriji in sicer v starostnih skupinah do 30 let, od 31 do 45 let, od 46 do 60 let in nad 60 let,« so še pojasnili organizatorji.

 

 

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.