Naslovnica Svet & EU Strožji standardi EU glede emisij CO2 za nove avte in kombije

Strožji standardi EU glede emisij CO2 za nove avte in kombije

Avtor: Spletno Uredništvo
Odbor za okolje, javno zdravje in varnost hrane (ENVI) pri Parlamentu EU je sprejel stališče o reviziji standardov s področja učinkovitosti emisij CO2 za nove avtomobile in kombije. Tako bodo standarde prilagodili aktualnim in hkrati vse bolj perečim ambicijam podnebne politike EU.
Strožji standardi EU glede emisij CO2 za nove avte in kombije

Mnoga večja evropska mesta so zaradi emisij vozil, ogrevanja in smoga umazano temno sive barve (foto: pxhere.com)

Poslanci Evropskega parlamenta, ki so člani Odbora za okolje, javno zdravje in varnost hrane (ENVI) so, čeprav z zelo tesno večino (46 za, 40 proti, 2 vzdržana), le izrazili podporo predlogu Komisije EU za dosego evropske cestne mobilnosti brez emisij že do leta 2035. Poleg tega so med drugim pozvali k uporabi posebne metodologije za ocenjevanje celotnega življenjskega cikla emisij CO2.

 »Ta uredba spodbuja proizvodnjo vozil z ničelnimi in nizkimi emisijami. S standardi CO2 ustvarjamo jasnost za avtomobilsko industrijo ter spodbujamo inovacije in naložbe za proizvajalce avtomobilov. Poleg tega bosta nakupovanje in vožnja avtomobilov brez emisij za potrošnike postala cenejša. Ta uredba omogoča, da je trajnostna vožnja dostopna vsem,« je ob tem pojasnil poročevalec Jan Huitema.

Evropska komisija je sicer že lani v okviru paketa ‘Fit for 55’ predstavila zakonodajni predlog za revizijo standardov učinkovitosti emisij CO2 za osebna in lahka gospodarska vozila. Namen tega predloga je bil prispevati k podnebnim ciljem EU 2030 in 2050 ter z širitvijo uporabe vozil brez emisij zagotoviti koristi prebivalcem EU, kot so na primer manj onesnažen zrak, prihranki energije in nižji stroški za lastnike vozil.

Prav tako so s predlogom želeli spodbuditi inovacije na področju tehnologije brez emisij. S pravkar sprejemi ukrepi se napovedujejo tudi odstranitev spodbujevalnega mehanizma za vozila z ničelnimi in nizkimi emisijami (ZLEV), ki ne služi več svojemu prvotnemu namenu, zahteva po rednem poročanju s strani Komisije EU ter postopno zmanjševanje zgornje meje emisij za ekološke inovacije s sedanje meje 7 g CO2/km na le 2 g do konca leta 2034.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.