Naslovnica Šport Za žensko košarkarsko reprezentanco se obeta naporen junij

Za žensko košarkarsko reprezentanco se obeta naporen junij

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca sicer v kratkem nima nobenih tekmovalnih obveznosti, vseeno pa jo junija čaka kar 18 dni priprav. Tako so se odločili v štabu reprezentance, novi selektor Georgios Dikaioulakos bo tako namreč pravzaprav že začel pripravo ekipe na Evropsko prvenstvo 2023.
Za žensko košarkarsko reprezentanco se obeta naporen junij

Slovenska ženska košarkarska reprezentanca (foto: FB KZS)

Selektor slovenske ženske članske košarkarske izbrane vrste Grk Georgios Dikaioulakos je z reprezentanco doslej preživel le deset dni in sicer lani novembra, ko so Slovenke zaigrale v uvodnem ciklu kvalifikacij za nastop na prihodnjem evropskem prvenstvu. To je seveda zelo malo, premor do naslednjega snidenja pa bi bil še precej daljši, saj je drugi ciklus tekem v skupini na vrsti predviden šele novembra letos.

Zato so se v štabu reprezentance odločili za neobičajno deloven mesec junij, ko bo razširjena sestava reprezentance na pripravah skupaj preživela kar 18 dni, v tem času pa bo odigrala tudi serijo kakovostnih pripravljalnih tekem. “Večino časa bodo preživele v Mariboru, kjer bodo po tednu dni treningov gostile tudi mednarodni prijateljski turnir. V četrtek, 9. junija se bodo pomerile z Grčijo ter v soboto, 11. junija še s Hrvaško.

S treningi bodo nato nadaljevale v Kranjski Gori in se za konec priprav odpravile še v Italijo, kjer jih 17. in 18. junija čakata pripravljalni tekmi z Italijo ter Španijo. Selektorju Dikaioulakosu bodo pri delu pomagali pomočniki Styliani Kaltsidou, Tomaž Fartek in Gašper Sluga ter trener za telesno pripravo Marko Dimnik,” so o programu priprav v mesecu juniju pojasnili s Košarkarske zveze Slovenije (KZS).

Na seznamu je sicer trenutno sedemnajsto košarkaric – Tina Cvijanovič, Lea Debeljak, Zala Friškovec, Gala Kramžar, Teja Goršič, Tina Jakovina, Aleksandra Krošelj, Eva Lisec, Teja Oblak, Eva Rupnik, Maruša Seničar, Ana Šarić, Sara Vujačić ter Blaža Čeh, Mojca Jelenc, Ajša Sivka In Zala Šrot. Aktivnosti članic pa se bodo na teh pripravah kombinirale tudi s pripravami reprezentanc mlajših starostnih kategorij do 20, 18 in 17 let.

Kot je znano, bosta 39. izvedbo evropskega prvenstva v košarki za ženske prihodnje leto med 15. in 25. junijem 2023 gostila Slovenija in Izrael. Obe reprezentanci sta na EP zato že uvrščeni, a vseeno nastopata v kvalifikacijah, kar je precej bolje, kot če bi dve leti igrale zgolj prijateljske tekme.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.