Naslovnica Kronika Število prehitrih voznikov je zaskrbljujoče

Število prehitrih voznikov je zaskrbljujoče

Avtor: Spletno Uredništvo
Policija je objavila podatke o celotedenski nacionalni preventivna akciji za umirjanje hitrosti na slovenskih cestah in posebej tudi podatke o enodnevnem maratonu nadzora hitrosti na naših cestah, ki je potekal v sklopu vseevropske akcije.
Število prehitrih voznikov je zaskrbljujoče

Za razliko od lani in predlani tokrat niso našli kakšnega izjemno prehitrega voznika Audija (foto: policija.si)

S Policije so najprej objavili rezultate 24-urnega maratona nadzora hitrosti po vsej Sloveniji. Ta akcija je potekala v petek, 21. aprila in sicer v sklopu skupne preventivne akcije prometnih policij EU, ki so povezne v združenju Roadpol. Maraton je tokrat potekal na približno 600 lokacijah po vsej državi, policisti pa so skupno izmerili, da je kar 897 voznikov prekoračilo dovoljeno hitrost.

»Največ prekoračitev je bilo ugotovljenih v naseljih, in sicer 583 kršitev. Na cestah izven naselij je bilo ugotovljenih 123 prekoračitev hitrosti, na avtocestah in hitrih cestah pa 191 prekoračitev hitrosti. Policisti so 639 voznikom izdali plačilni nalog ali pa bo zoper njih izdan ustrezen prekrškovni postopek,146 voznikov je moralo globo za storjeni prekršek plačati na kraju, 112 voznikov pa je bilo opozorjenih,« so zapisali v sporočilu za javnost.

Ta maraton je potekal med vseslovensko enotedensko preventivno akcijo za umirjanje hitrosti. Med 17. in 23. aprilom so policisti na slovenskih cestah skupno izmerili kar 4045 prekoračitev hitrosti. Od tega je so v 388 primerih voznikom izrekli le opozorilo, kar pomeni, da so napisali 3657 plačilnih nalogov. Pojasnili so še, da je bilo največ prehitrih voznikov v naseljih – 2714, na avtocestah in hitrih cestah pa so zabeležili 586 prekoračitev hitrosti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.