Naslovnica Slovenija Prvi etno-kulinarični praznik sezone v piranskem zaledju

Prvi etno-kulinarični praznik sezone v piranskem zaledju

Avtor: Spletno Uredništvo
Tudi letos bo v istrski vasici Padna potekal tradicionalni ‘Praznik olja in bledeža’. Tokrat bo na vrsti v petek 29. in v soboto 30. aprila, na vrsti bo že enajstič in bo obenem prvi v nizu treh sorodnih prireditev v zaledju piranske občine.
Prvi etno-kulinarični praznik sezone v piranskem zaledju

Tako poteka degustacija oljčnega olja (foto: TZP/Branko Furlanič)

Tradicionalni ‘Praznik olja in bledeža’ bo tudi letos v Padni ponudil pravcato istrsko tržnico dobrot in privlačen spremljevalni program. Na bogato založenih stojnicah d njimi bodo v ospredju domače oljčno olje, jedi iz blitve (bledeža) in drugi lokalni istrski proizvodi, ki jih bodo obiskovalci okušali z degustacijskimi kuponi. »Za ustvarjanja željne obiskovalce bosta na voljo delavnica izdelovanja okraskov iz recikliranih materialov in lončarska delavnica.

Za družine in rekreativce bo organiziran ‘Padenski pohod’, ki ga bodo obiskovalci lahko zaokrožili še z ogledom dokumentarnega filma o Padni in gledališke predstave skupine iz Dekanov ter obiskom galerije Božidarja Jakca. Za dobro vzdušje bodo poskrbeli Pihalni orkester Banda di Buie in Duo kazin, ob večerih pa Roxy band in Platana,« so sporočili s Turističnega združenja Portorož (TZP), ki dogodek organizira skupaj s Krajevno skupnostjo Padna.

Spomnili so tudi, da bo ves program prazniku brezplačen. Poleg tega bosta KS Padna in TZP tudi tokrat lepo poskrbela za varovanje okolja in sicer z uporabo povratne in razgradljive embalaže, nameščenimi pitniki vode ter z organiziranimi brezplačni avtobusni prevoz na relaciji glavna avtobusna postaja Piran-Portorož-Lucija-Sečovlje-Padna (in v obratni smeri).

‘Praznik olja in bledeža’, ki je na sporedu že enajstič, bo obenem v prvi v nizu treh sorodnih prireditev v zaledju piranske občine. V sosednjem Svetem Petru bo podoben vaški praznik ‘Šupeter po domače’ na vrsti prvi vikend v mesecu juliju, že teden dni zatem pa bo v Novi vasi nad Dragonjo na sporedu še ‘Praznik vina in česna‘.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.