Naslovnica Trendi Start nove sezone Avtomobilnosti in druge novosti na RTV SLO

Start nove sezone Avtomobilnosti in druge novosti na RTV SLO

Avtor: Spletno Uredništvo
Z bližanjem pomladi se na RTV Slovenija ne vrstijo le kadrovske zamenjave, ampak si sledijo tudi programske novosti.
Start nove sezone Avtomobilnosti in druge novosti na RTV SLO

Pevka Ajda Stina Turek in vibrafonist Vid Jamnik bosta naslednja gosta serije Jazz Ars All Stars (foto: SOJ RTV SLO)

Generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough je za odgovorno urednico Informativnega programa TV Slovenija pravkar imenoval dosedanjo vršilko dolžnosti odgovorne urednice Jadranko Rebernik (čeprav slednja nima podpore novinarjev iz uredništva). Ta teden pa se bo iztekel tudi nov razpis za generalnega direktorja RTV SLO. Imenovanje novega ali potrditev dosedanjega direktorja Whatmougha se bo zgodila na posebni seji 17. marca.

Nova sezona oddaje ‘Avtomobilnost’ bo premierno na sporedu v četrtek (10. marca) in sicer  ob 21.35 na TV SLO 2. Voditelja David Urankar in Andrej Brglez se bosta posvetila tehničnim in družbenim vprašanjem s področja vse bolj trajnostno usmerjene mobilnosti. Andrej Brglez bo po novem občasno gostoval tudi v oddaji ‘Sobotni popoldan’ in tam  predstavljal kratke prispevke iz arhiva Avtomobilnosti.

Radio Si je pred kratkim objavil letošnji javni glasbeni natečaj ‘THE RADIO Si 2022 STANDOUTS’, s katerim želi podpreti slovensko glasbeno sceno in produkcijo. Lani se je na razpis prijavilo skoraj 100 glasbenih izvajalcev in prav zmagovalne skladbe, posnete v Studiu 22 Regionalnega RTV-centra Maribor, so pomembno zaznamovale številne radijske postaje. Tokrat bodo prijave zbirali do vključno 11. aprila.

V nedeljo, 13. marca pa se napoveduje peti iz serije seriji koncertov Jazz Ars All Stars. Tokrat bosta nastopila pevka Ajda Stina Turek in vibrafonist Vid Jamnik. “Mesečni jazzovski koncerti pod naslovom JAZZ ARS ALL STARS potekajo ob nedeljah, v sodelovanju s Cukrarno, novim kulturnim centrom v Ljubljani,” so še pojasnili s Službe za komuniciranje RTV Slovenija.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.