Naslovnica Šport Spektakularen začetek sezone za Polanca, Pogačarja in Rogliča

Spektakularen začetek sezone za Polanca, Pogačarja in Rogliča

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenski kolesarski šov se je pričel že prejšnjo sredo, z zmago Jana Polanca na dirki Trofeje Laiguelia, se nadaljeval v soboto z novo neverjetno zmago Tadeja Pogačarja na toskanskem makadamu in nato še v nedeljo z drugim mestom Primoža Rogliča na prvi etapi dirke Pariz-Nica.
Spektakularen začetek sezone za Polanca, Pogačarja in Rogliča

Zgodovinski dan za Jumbo Vismo – Wout Van Aert,  Christophe Laporte in Primož Roglič (foto: FB Jumbo Visma)

Že dogajanje na Trofeji Laiguelia je prejšnjo sredo dalo slutiti, da sta se dve moštvi na sezono 2022 pripravili bolje kot ostale poklicne kolesarske ekipe. Uvodno dirko tekmovalne sezone na italijanskih tleh je namreč dominirala ekipa UAE Team Emirates, ki je po razburljivi končnici na prva tri mesta uvrstila kar tri svoje tekmovalce. Zmagal je Slovenec Jan Polanec, drugi je bil Španec Juann Ayuso in tretji domačin Alessandro Covi.

Neverjeten začetek sezone za moštvo UAE Team Emirates je v soboto na izjemen način nadaljeval njen najboljši kolesar Tadej Pogačar. Tadej se je na dirki Strade bianche (‘bele ceste’), ki v veliki meri poteka na makadamski podlagi, odločil za napad na vso moč kar 51 km pred koncem. To je bilo še večje presenečenje, kot izjemen sunek vetra, ki je na začetku dirke spektakularno podrl večino tekmovalcev.

Ko se je Pogačar zagnal, pa je hitro postalo jasno, da je tudi neulovljiv in zmagovalec zadnjih dveh dirk po Franciji je med navdušenjem gledalcev brez večjih težav potegnil vse do zmage na zgodovinskem trgu sredi Siene. Včeraj pa je odgovorila tudi ekipa Primoža Rogliča Jumbo Visma. Nizozemsko moštvo je na prvi etapi dirke Pariz-Nica prikazalo še boljšo kolektivno predstavo od UAE Teama Emirates na Trofeji Laiguelija.

Christophe Laporte, Primož Roglič in Wout Van Aert so namreč na zadnjem vzponu 6,5 km pred koncem etape kar ekipno, kot da bi bili na treningu, ušli vsem zasledovalcem in v tem vrstnem redu prevzeli vodstvo v skupni razvrstitvi. Bolje kot tako se za slovensko kolesarstvo nova sezona sploh ne bi mogla pričeti.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.