Naslovnica Slovenija Srčne zgodbe malih borcev

Srčne zgodbe malih borcev

Avtor: Spletno Uredništvo
Včeraj je bil na vrsti Svetovni dan redkih bolezni, v mariborskem Europarku pa je že nekaj dni na ogled razstava ‘Srčne zgodbe malih borcev z redkimi boleznimi’, ki jo je pripravilo Društvo za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan. Gre za čustvene zgodbe in obenem za klic na pomoč tistih, ki pomoč najbolj potrebujejo.
Razstava o vsakodnevnem boju otrok z redkimi boleznimi (foto: IPPR/Europark)

Društvo za pomoč otrokom z redkimi boleznimi Viljem Julijan je že pred Svetovnim dnevom redkih bolezni, ki se ga obeležuje 28. februarja, pripravili posebno razstavo. Poimenovali so jo ‘Srčne zgodbe malih borcev z redkimi boleznimi’. Otvoritev je bila že sredi prejšnjega tedna, razstava, ki jo gostijo v komercialnem centru Europark Maribor, pa bo ostala odprta še vse do ponedeljka, 8. marca.

»Društvo Viljem Julijan sta ustanovila glasbenik Gregor Bezenšek in njegova žena Nina Bezenšek, starša pogumnega malega borca Viljema Julijana, ki se je tudi sam boril z izjemno redko in neozdravljivo boleznijo. Poslanstvo Društva je ozaveščanje širše javnosti o otrocih z redkimi boleznimi, podpora in pomoč malim junakom in njihovim družinam ter širjenje sporočila ljubezni in neprecenljive vrednosti človeškega življenja,« so sporočili z Europarka.

Fotografska razstava ‘Srčne zgodbe malih borcev’ je plod sodelovanja društva in trgovskega centra z zelo znanimi slovenskimi fotografi, kot so Arne Hodalič, Tom Jeseničnik, Dragan Zlatanović in Katja Bidovec. S skupnimi močmi je tako nastala fotografska razstava z izjemnim sporočilom, ki je po prvih ocenah že doslej pritegnila veliko pozornosti in segla globoko v srca ljudi.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.