Naslovnica Gospodarstvo Za 21 milijonov evrov finančnih podpor

Za 21 milijonov evrov finančnih podpor

Avtor: Spletno Uredništvo
Iz segmenta gospodarstva danes prihajajo tri novice o finančnih podporah za podjetja in posameznike z različnih koncev Slovenije.
Za 21 milijonov evrov finančnih podpor

Vsi razpisi so namenjeni natančno določenim gospodarskim ciljnim skupinam (foto: pxhere.com)

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) je pravkar objavilo ažuriran razpis za financiranje ponovnega zagona poslovanja malih podjetij v obmejnih problemskih območjih. Novost v razpisu je ta, da je sedaj na voljo kar 14,2 milijona evrov, poleg tega pa se je tudi podaljšalo obdobje upravičenih izdatkov.  Financiranje je namenjeno malim podjetjem, ki imajo od 10 do 49 zaposlenih. Za ta razpis je, vsaj po številu dobro pripravljenih in uspešno oddanih vlog sodeč, že doslej vladalo zelo veliko zanimanje.

Služba Vlade Republike Slovenije za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za projekt ‘Spodbujanje podjetništva na območju KP Goričko’. Približno 1,2 milijona evrov vreden projekt bo izvajala Občina Šalovci, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval nekaj več kot 570 tisoč evrov, s tem denarjem pa bodo zgradili novo komunalno infrastrukturo v novi poslovni coni. Gre za cestni priključek, dostopno cesto s pločniki, vodovodno omrežje, kanalizacijo, električno omrežje in javno razsvetljavo.

Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja pa je objavila odločbe za vloge, ki so prispele na razpis za podporo za naložbe v nekmetijske dejavnosti. »Višina razpisanih nepovratnih sredstev je za naložbe nosilcev dopolnilnih dejavnosti na kmetiji (sklop A) znašala 10 milijonov evrov. Oddanih je bilo 84 vlog, za katere je Agencija izdala 59 odločb o pravici do sredstev, s katerimi je odobrila 6,28 milijona evrov podpore. 24 vlog je bilo zavrnjenih, za eno vlogo pa je bil izdan sklep o zavržbi,« so pojasnili z Agencije.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.