Naslovnica Slovenija Sproščanje ukrepov je dobrodošlo, a za pustne povorke najbrž prepozno

Sproščanje ukrepov je dobrodošlo, a za pustne povorke najbrž prepozno

Avtor: Spletno Uredništvo
Novica dneva za Slovenijo je obsežno sproščanje zdravstveno preventivnih omejitev, ki so bile zaradi pandemije koronavirusa v veljavi že dlje časa. V našo državo se že do sobote lahko vstopa brez PCT testa, od danes pa se sprošča se javno življenje, normaliziralo se bo delovanje številnih organov in struktur, konec je samotestiranja šolarjev…
Sproščanje ukrepov je dobrodošlo, a za pustne povorke najbrž prepozno

Maske ostajajo še naprej obvezne za zaprte prostore (foto: SJ)

Dva meseca pred državnozborskimi volitvami so se zdravstvene razmere po Sloveniji toliko izboljšale, da so bile z današnjim dnem odpravljene številne doslej veljavne omejitve. Tako so z Ministrstva za notranje zadeve potrdili, da od danes v državi ni več omejitev zbiranja, druženja, javnih prireditev, shodov in protestov. Vseeno pa je še vedno potrebno spoštovati navodila NIJZ za preprečevanje okužbe, predvsem v zaprtih prostorih.

Na področju javne uprave se bo tako od danes spet normaliziralo delovanje upravnih enot, na področjih gostinstva, kulture in športa bodo obiskovalci dogodkov ponovno vstopili v objekte brez nobenih zapletov. Na področju šolstva je največja novost ta, da so ukinili samotestiranje, nošenje mask med poukom pa še ostaja v veljavi. Sicer pa je sproščanje omejitev sovpadlo s pričetkom letošnjih zimskih šolskih počitnic za prvo skupino šolarjev.

Tudi za vstop v Republiko Slovenijo že od sobote ni več dosedanjih korona-omejitev, oziroma ni več potrebno izkazovati pogoj PCT (prebolevnost, cepljenost, testiranje), prav tako pa ni več napotitve v karanteno na domu. »Še vedno pa so v veljavi priporočila EU o začasni omejitvi nenujnih potovanj , ki veljajo za prihod v Slovenijo iz tretjih držav in se izvajajo na zunanji Schengenski meji,« so še pojasnili s slovenske Policije.

Žal je sproščanje omejevalnih ukrepov najbrž prišlo prepozno za tiste, ki so želeli letos organizirati pustne povorke. Že ta konec tedna je namreč na vrsti pustna sobota, pustni torek pa potem sledi 4. marca. Časa je torej zelo malo…

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.