Naslovnica Gospodarstvo Slovenija se vrača v Teksas

Slovenija se vrača v Teksas

Avtor: Spletno Uredništvo
Na globalno sproščanje proti-koronskih ukrepov se je takoj odzvala tudi Slovenska turistična organizacija (STO), ki je ponovno zagnala svoje promocijske aktivnosti v ZDA in sicer se vrača promocija naše države na tekmah lige NBA. Že 5. marca bo tako v Dallasu na vrsti ‘I FEEL SLOVENIA night’.
Slovenija se vrača v Teksas

Luka Dončič je nedvomno največja slovenska globalna atrakcija (foto: slovenia.info)

Slovenska turistična organizacija (STO) je že pred časom dorekla sodelovanje z ligo NBA oziroma s klubom Dallas Mavericks, kjer igra en najboljših košarkarjev na svetu Luka Dončić. Vendar pa je prav po prvih promocijskih dogodkih izbruhnila pandemija koronavirusa in za seboj potegnila vrsto negativnih posledic. Najprej se je ustavila Liga NBA, nato je zamrl mednarodni potniški promet in tudi gledalci so se šele lani jeseni lahko vrnili v dvorane.

Doslej torej promocija Slovenije niti ni imela smisla, v zadnjih tednih pa se je pričelo globalno sproščanje proti-koronskih ukrepov, na kar so hitro reagirali pri STO. Že za marec in april so za ameriški trg pripravili vrsto promocij Slovenije kot turistične in gospodarske destinacije. Te aktivnosti se bodo spet pričele v soboto, 5. marca in sicer na NBA tekmi Dallas Mavericks : Sacramento Kings pod sloganom ‘I FEEL SLOVENIA night’.

»Na in ob tekmi bodo izvedene številne promocijske aktivnosti – izpostavitev znamke ‘I feel Slovenia’ pri najavi tekme in na način, da bo dogodek komuniciran skozi vse kanale kluba Dallas Mavericks kot ‘I feel Slovenia night’. Znamka ‘I feel Slovenia’ se bo prikazovala na LED zaslonih na konstrukciji košarkarskega koša in na LED zaslonih ob igrišču na tekmi. Prav tako bodo izvedene številne promocijske aktivnosti med tekmo.

Gledalci bodo lahko med polčasom spremljali nastop svetovno znanih akrobatov iz Slovenije, Dunking Devils, spoznavali Slovenijo v kvizu in navijali za ekipo Luke Dončića v slovensko zeleno obarvani dvorani,« so pojasnili s STO in dodali, da bo promociji na tej tekmi 8. aprila v Dallasu sledila poslovna konferenca ‘Texas Feels Slovenia’, ki je bila sprva predvidena marca 2020 in nato zaradi tedanjega izbruha pandemije odpovedana.

Sicer v pa v promociji Slovenije ne sodeluje le STO, ampak so podpisniki pogodbe z Dallas Mavericksi tudi agencija SPIRIT Slovenija, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Ministrstvo za zunanje zadeve, UKOM in družba Turizem Ljubljana.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.