Naslovnica Slovenija Spektakularen Dan Kobilarne Lipica

Spektakularen Dan Kobilarne Lipica

Avtor: Spletno Uredništvo

Eden najbolj navdušujočih in svetovno znanih »šepetalcev konjem« na svetu, Vincent Liberator, bo prihodnjo nedeljo, 16. septembra, posebni gost konjeniško-glasbenega spektakla ob Dnevu Kobilarne Lipica. S svojimi osmimi belimi andaluzijskimi konji bo predstavil, kaj vse zmorejo te čudovite živali v popolni svobodi.

Vincent Liberator foto Antoine Bassalet 1 1Obiskovalci spektakla bodo spoznali, kaj vse konji zmorejo, če jih s človekom že od prvih korakov povezujejo subtilna komunikacija, medsebojno razumevanje in spoštovanje (foto: Antoine Bassalet)

 

S svojim izjemnim nastopom se bo na bližnjem Dnevu Kobilarne Lipica predstavil tudi svetovno znani Vincent Liberator, eden najbolj priljubljenih in navdušujočih mojstrov dela s konji na svobodi. Na povabilo Kobilarne Lipica bo iz francoske Provanse pripotoval s kar osmimi belimi andaluzijskimi konji in skupaj z najlepšimi lipicanci Kobilarne Lipica ter glasbenimi gosti nastopil v konjeniško-glasbenem spektaklu na lipiškem hipodromu. Vincent Liberator je sicer s konji povezan od malih nog. Občudoval jih je že v otroških letih, pri 14 letih pa je svojega prvega konja že pripravljal na nastope. S svojimi predstavami, ki širijo sporočilo o povezanosti in odnosu zaupanja med človekom in konjem, kakršen se lahko razvije le v popolni svobodi, navdušuje občinstvo po vsej Evropi. Prav taka povezanost s konji je – skupaj s tradicijo klasične dresure – rdeča nit dela z lipicanci v Kobilarni Lipica. Zato se prihodnjo nedeljo (16. septembra) na lipiškem hipodromu ponovno obeta navdušujoč konjeniško-glasbeni spektakel. Belim konjem se bodo v programu pridružili tudi Maja Keuc – Amaya, Policijski orkester in akrobatska skupina Flip. Na najbolj priljubljeni prireditvi v Lipici, Dnevu Kobilarne Lipica, se tako obeta privlačen celodnevni program za družine z otroki, z družabnimi in glasbenimi doživetji. V program sodijo tudi priložnosti za spoznavanje življenja lipicancev in utripa kobilarne, spoznavanje konjeniških gostov z lipicanci iz vse Slovenije, raziskovanje muzejev, galerije in različnih kotičkov lipiškega posestva, kreativno ustvarjanje na otroških delavnicah, vožnje s kočijo, spoznavanje in jahanje ponijev za najmlajše in odlična kulinarična razvajanja. Več kot 300 belih lipicancev se že veseli nepozabnega dneva v Lipici in srečanja s svojimi prijatelji obiskovalci.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.