Naslovnica Šport Po dolgem času kar dva Slovenca za stopničke na Vitrancu

Po dolgem času kar dva Slovenca za stopničke na Vitrancu

Avtor: Spletno Uredništvo

58. Pokal Vitranc bo letos na sporedu 9. in 10. marca, po dolgem času pa bodo ljubitelji alpskih strmin lahko v Kranjski gori navijali kar za dva resna slovenska aduta v dveh različnih disciplinah – Štefana Hadalina v slalomu in Žana Kranjca v veleslalomu. 

Morda pa bo prav letos na stopničke Pokala Vitranc znova stopil slovenski tekmovalec (foto: IPPR).

 

Letos bodo navijači na tradicionalni tekmi alpskih smučarjev v Kranjski Gori lahko spremljali kar dva mlada slovenska smučarja, ki sodita v ožji krog favoritov. Sicer bodo na edini slovenski postaji svetovnega pokala nastopili tudi vsi sveži dobitniki medalj s svetovnega prvenstva v alpskem smučanju. V slalomu bo med favoriti tudi novopečeni svetovni podprvak v kombinaciji Štefan Hadalin, med favorite za stopničke v veleslalomski preikušnji pa sodi tudi Žan Kranjec.

Kranjec je leto 2018 obeležil z odličnimi rezultati, saj je uresničil sanje in prvič osvojil tekmo za svetovni pokal s prvim mestom v Saalbachu. Na stopničke pa je prvič stopil že z osvojenim tretjim mestom v Alti Badii. Na olimpijskih igrah v Južni Koreji je zasedel odlično, a nesrečno četrto mesto, pred tem pa je v karieri s trdim delom in s potrpljenjem dosegal odlične rezultate na Mladinskih svetovnih prvenstvih in Evropskih pokalih.

“Specialist za veleslalom je eden od slovenskih favoritov tudi na letošnjem pokalu Vitranc. Nekdanji veleslalomski as Max Blardone je na Švedskem v novinarskem središču tudi komentiral, da Žana Kranjca na veleslalomski tekmi vidi takoj za Marcelom Hirscherjem. Tudi v Are-ju je Kranjec z odliko opravil svoj posel, še enkrat dokazal, da sodi v svetovni veleslalomski vrh in zasedel odlično peto mesto, ki si ga je razdelil z Avstrijcem Marcom Schwarzem,” so zapisali v sporočilu za javnost IPPR. 

Štefan Hadalin se je v Areju odlično izkazal v alpski kombinaciji, saj  je z izjemno slalomsko vožnjo nepričkovano osvojil srebrno kolajno na svetovnem prvenstvu. Na oder za medalje se je namreč povzpel po komaj 30. času v smuku, potem ko je izjemno izkoristil prvo štartno pozicijo v slalomu in bil najhitrejši v ‘drugem polčasu’ kombinacije.

 »Vrhunsko. Upam, da se ponovi čim večkrat,« je dejal Štefan Hadalin po tekmi, ko je postal svetovni podprvak v kombinaciji. Hadalin že ima tri kolajne z mladinskih svetovnih prvenstev, zlato medaljo pa si je prismučal prav v kombinaciji (2015/16). Kot specialist za slalom velja tudi za enega izmed možnih presenečenj na nedeljskem slalomu Pokala Vitranc.

Sicer je tekmovalna proga Podkoren, kjer se vsako leto odvija tekmovanje za Pokal Vitranc, zaradi strmine, nepreglednih prelomnic, visečega terena in spektakularne ciljne strmine ena najtežjih prog za tehnične discipline v svetovnem pokalu v alpskem smučanju. A jo obenem oba slovenska tekmovalna aduta zelo dobro poznata in s pomočjo vseh ljubiteljev smučanja, ki bodo držali pesti zanju, bi lahko smučarski praznik v Kranski gori postal še precej bolj prazničen.    

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.