Naslovnica Trendi SMG deluje, kolikor je trenutno sploh možno

SMG deluje, kolikor je trenutno sploh možno

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovensko mladinsko gledališče se kljub izrednim razmeram trudi, da bi vsaj za silo ohranilo svoje delovanje. Prvotno predvideni program za maj je padel v vodo, gledališke sezone je najbrž konec, vendar pa se nadaljujejo aktivnosti na daljavo oziroma prek spleta.

SMG deluje kolikor je trenutno sploh možnoPrizor iz predstave ‘Drame princes’, ki bo v prihodnjih dneh predvajana prek spleta (foto: Peter Uhan)

 

Kljub temu, da je slovenska vlada začela rahljati ukrepe proti pandemiji, pa gledališča še naprej ostajajo zaprta. Trenutno tudi nič ne kaže, da bi se glede občinstva že v bližnji prihodnosti kaj spremenilo, oziroma obrnilo na bolje. Gledališča, kina, stadioni in dvorane bodo najbrž še zelo dolgo brez zunanjih obiskovalcev. Tudi Slovensko mladinsko gledališče (SMG) se še naprej prilagaja nastalim razmeram, kolikor je to sploh možno.

»Za zdaj pravzaprav vse kaže, da je letošnja gledališka sezona končana, in tudi začetek nove se zdi negotov. To pa ne pomeni, da sedimo križem rok. Morda sledite našemu programu na spletu, ki bo deloval do konca maja oziroma približno tako dolgo, kolikor bi trajala običajna sezona. Vsak ponedeljek vam na naši spletni in FB strani omogočimo dostop do nove predstave – v prihodnjih dveh tednih bosta to ‘Mi, evropski mrliči’ in ‘Drame princes’, vsak četrtek pa do pogovora ali predavanja iz nabora naših diskurzivnih programov,« sporočajo s SMG.

Serija debatnih nastopov ‘Dežele pridnih’ gre naprej, voditelj Boštjan Narat je izpeljal že dva nova pogovora, drugi voditelj Erik Valenčič pa še pred koncem aprila prav tako načrtuje nov javni intervju. Akterji predstav ‘Gejm’ in ‘Paloma’ nadaljujejo z vajami na daljavo, saj je zdravstvena kriza izbruhnila tik pred premierama. SMG snuje tudi druge načrte za prihodnost, a je govoriti o njih še prezgodaj, saj se lahko iz tedna v teden še marsikaj spremeni.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.