Naslovnica Trendi Slovensko obarvani Svet bo upihnil 12 svečko

Slovensko obarvani Svet bo upihnil 12 svečko

Avtor: Spletno Uredništvo
S Kanala A so spomnili, da oddaja Svet 7. februarja letos praznuje 12 rojstni dan. 
Nuša Gregor 2Svet se kljub svojemu imenu ukvarja predvsem s slovenskimi zgodbami (foto: PR PRO Plus) 
 
 
Oddaja Svet je na Kanalu A na sporedu od ponedeljka do petka ob 18. uri, v svoji dolgoletni tradiciji pa si je priborila naziv malce drugačne informativne oddaje: »V dvanajstih letih je oddaja Svet že zdavnaj prerasla porodne krče, otroške bolezni in najstniško muhavost. Veseli smo, da smo postali in ostajamo oddaja z informacijami iz prve roke, kredibilnimi sogovorniki in zvestimi gledalci,« je pred dvanajsto upihnjeno svečko povedala urednica Sveta Kristina Hacin.
 
»Še posebej ponosni smo, da smo našim gledalcem vedno, od prvega dne, na razpolago in vedno prisluhnemo njihovim težavam. V veliko čast si lahko štejemo, da se posamezniki v najtežjih trenutkih, pogosto, ko ne vidijo rešitev, obrnejo na nas. In mi smo tam, da jim damo glas, opozorimo, povemo, kar si ljudje mislijo in s čim se soočajo. Brez olepševanja in brez ovinkarjenja,« je še pojasnila urednica in dodala, da so se v vseh teh letih prilagajali željam in zahtevam gledalcev.
 
Med zadnjimi novostmi Sveta je bila krepitev športnega uredništva, saj sta se voditeljema Nuši Lesar in Gregorju Trebušaku v športni rubriki pridružila novinarja Milena Novak in Ervin Čurlič. Urednica pa je ob tej priložnosti s ponosom objavila tudi vsebino pisma, ki je prišlo v nabiralnik oddaje Svet tik pred novim letom: »… Takrat ste bili z nami tudi vi, vaša ekipa. Posneli in naredili ste zelo lepo zgodbo in ste jo delili z drugimi.
 
Vaši prispevki so lepi, srčni in vaša ekipa, vaša dva sta bila izjemno prijazna in sočutna. Rad bi se vam vsem zahvalil, res ste nam zelo pomagali. Hvala vam in hvala, da delate tako dobro za ljudi. Bodite še naprej tako dobri.« In ravno zaradi tega, da Svet ostaja tako dober, so se te dni v sklopu rubrike ‘Mali koraki za velik cilj’ podali v dobrodelno akcijo, kjer bodo podelili podpisana dresa košarkarja Luke Dončića in nogometaša Jake Bijola.
 
Zbrani denar bo šel za obubožano mamo Heleno, ki poskuša zbrati sredstva, da bi obdržala svoj dom, v katerem živi z dvema sinovoma. Sicer pa je bilo v  dvanajstih letih je bilo posnetih približno 3.000 oddaj, kar pomeni 30.000 prispevkov in zagotovo vsaj 50.000 obiskov ‘terenov’. Ker imajo povprečno dva sogovornika v enem prispevku, so Svetovi novinarji v tem času intervjuvali okoli 100.000 sogovornikov.
 
S PR službe podjetja PRO Plus so še pojasnili, da z Živo Salobir, Tjašo Petrič, Manco Turk, Miho Orešnikom, Markom Vidrihom in Adijem Omerovićem uredništvo Sveta šteje samo 15 novinarjev, dva voditelja, dve redaktorici, producenta in urednico.
 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.