Naslovnica Trendi Slovenski pozdrav bo poskrbel za pomladitev scene

Slovenski pozdrav bo poskrbel za pomladitev scene

Avtor: Spletno Uredništvo

Na prvi program Televizije Slovenije se prihodnji teden vrača popularna glasbeno zabavna oddaja Slovenski pozdrav. Do junija se bo v 11 petkovih večernih oddajah predstavilo 24 mladih in neuveljavljenih ansamblov, ki se bodo nato potegovali za šest mest na festivalu Slovenska polka in valček.

Slovenski pozdrav bo poskrbel za pomladitev sceneStrokovna komisija oddaje – Tjaša Hrovat Steklasa, Matej Rihter, Brigita Vrhovnik Dorič in Matjaž Robavs (foto: Adrian Pregelj)

 

Nova sezona oddaje ‘Slovenski pozdrav’ se pričenja 6. marca in bo na sporedu ob petkih ob 20. uri na TV SLO 1. Voditelja bosta Darja Gajšek in Blaž Švab. V enajstih oddajah, ki se bodo zvrstile od marca pa do junija, se bo predstavilo 24 mladih in neuveljavljenih ansamblov. Bodočim zvezdam slovenske narodnozabavne glasbe bo z nasveti pomagala izkušena gostobesedna Moravška Mara. Lani so ustvarjalci oddaje na terenu opazili, da na sceno prihaja nova generacija izrednih mladih ansamblov, zato so se odločili, da jim množično dajo priložnost, rezdelili pa so jih med valčke in polke.

»Oddaja Slovenski pozdrav, ki navdušuje na malih zaslonih že sedem let, je namenjena ljubiteljem slovenske narodnozabavne glasbe in nastaja v Gostilni Avsenik v Begunjah na Gorenjskem. Z izpostavitvijo številnih glasbenikov spodbuja in vzgaja rod ansamblov, hkrati pa mladim z nasveti in napotki omogoča pridobivanje neprecenljivih izkušenj. Odločili so se, da bodo novo sezono oddaj posvetili izboru ansamblov za festival Slovenska polka in valček,« so pojasnili z RTV SLO. Valčke bodo zagodli ansambli Špadni fantje, Zadetek, Opoj, Krimski lisjaki, Pvaninski abuhi, Topliška pomlad, Norost, Štravs, Valovi, ansambel Gašperja Brunskoleta, Kerlci in Petovia kvintet.

Polke bodo v domeni skupin Polkaholiki, Udar, Prisrčniki, Vrli muzikanti, Povratniki, Dolenjskih 5, Plus, Raubarji, S.O.S. kvintet, Slovenke, Trenutek, in ansambel Razplet. Vse bo ocenjevala 4-članska strokovna komisija, v kateri bodo Matjaž Robavs, Matej Rihter, Brigita Vrhovnik Dorič in Tjaša Hrovat Steklasa. Za drugi del točk pa bo svoje ocene dodala še komisija radijskih in televizijskih postaj. Le šest izvajalcev se jih bo nato uvrstilo v veliki finale, kjer se bodo izbrani mladi ansambli pomerili v medgeneracijskem dvoboju s šestimi že uveljavljenimi ansambli.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.