Naslovnica Trendi Slovenski orkester končuje južnoameriško turnejo

Slovenski orkester končuje južnoameriško turnejo

Avtor: Spletno Uredništvo

Te dni se ena največjih slovenskih glasbenih skupin nahaja na turneji po Južni Ameriki. Gre za Simfonični orkester RTV Slovenija, ki bo skupno opravil pet koncertnih nastopov in sicer v Limi, Buenos Airesu in São Paolu.

Slovenski orkester končuje južnoameriško turnejoTurneja je priložnost za promocijo javnega zavoda RTV SLO, simfoničnega orkestra in države Slovenije (foto: Foto: Tamara Tasev)

 

Turneja po Južni Ameriki je edinstven projekt in ne sodi v običajne dejavnosti Simfoničnega orkestra RTV Slovenija, obenem pa je to prvo gostovanje kateregakoli slovenskega simfoničnega orkestra v južnem delu ameriškega kontinenta. Do turneje je prišlo zaradi povabila ugledne koncertne agenture, ki je nastope tudi organizirala. Obisk Peruja, Brazilije in Argentine pa predstavlja predvsem potrditev dolgoletnega kakovostnega dela Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. 

Orkester bo ob tej priložnosti nastopil v najimenitnejših dvoranah Južne Amerike – v Limi, Buenos Airesu in São Paolu. »Povabilo orkestru s strani organizatorja, da se v Južni Ameriki predstavi z dirigentom Raoulom Grüneisom in solistom Mišo Majskim, enim največjih klasičnih zvezdnikov, je rezultat odličnih referenc, ki si jih je orkester pridobil na nastopih v najpomembnejših evropskih koncertnih dvoranah – med drugim v Amsterdamu, na Dunaju in v Kölnski filharmoniji,« so pojasnili z RTV SLO.

Simfonični orkester RTV Slovenija je prvo gostovanje v Južni Ameriki izkoristil tudi za srečanja s tam živečimi rojaki, predvsem na koncertu v Buenos Airesu, saj v Argentini živi precej več slovenskih izseljencev kot v Peruju ali Braziliji. Na pot v Južno Ameriko se je z orkestrom odpravila tudi novinarka-popotnica Mojca Mavec, ki bo o turneji poročala v programih RTV Slovenija. Kasneje bo turnejo uvrstila tudi v oddajo Čez planke, ki bo predvidoma na sporedu šele v prvi polovici leta 2020.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.