Naslovnica Trendi Slovenske glasbene legende bodo na sceni v nedeljo zvečer

Slovenske glasbene legende bodo na sceni v nedeljo zvečer

Avtor: Spletno Uredništvo

Televizija Slovenija se je odločila, da poletje zaznamuje tudi s serijo sedmih izjemnih koncertov. Ime projekta ‘Legende’ razkriva, da bodo nedeljski večeri posvečeni slovenskim glasbenikom, ki so pomembno zaznamovali razvoj slovenske glasbe. 

 Slovenske glasbene legende bodo na sceni v nedeljo zvečerNedeljske večere na drugem programu RTV SLO bodo 7. julija prvi začinili Pankrti (foto: Sandi Fišer)

 

V zadnjih letih so številni slovenski glasbeniki z različnimi jubilejnimi koncerti praznovali več desetletno delovanje na glasbeni sceni. Ob tovrstnih priložnostih je moč na enem mestu strniti vse najboljše, kar je glasbenik ali skupina napravila v svoji karieri. Tako se je nabralo veliko kakovostnega glasbenega materiala, na 2. programu TV Slovenija pa so ugotovili, da bi ga bilo najbolj primerno združiti v serijo oddaj s sedmih koncertov, ki so jo poimenovali ‘Legende’. Gre namreč za resnične legende slovenske glasbe

“Vsak visoki jubilej pa je tudi priložnost za pregled ustvarjalnega opusa in izbor najboljšega. Legende so serija novo posnetih in arhivski koncertov avtorjev in izvajalcev, ki so oziroma še krojijo slovenski glasbeni prostor. Prav za vsakega izmed njih bi lahko rekli, da so vsak na svoj način prelomno in močno zaznamovali razvoj slovenske glasbe v določenem obdobju, njihova glasba pa je zaobjela duh časa in se nenazadnje usidrala v zavest Slovenk in Slovencev,” so zapisali v sporočilu za javnost RTV SLO.

V sedmih koncertnih večerih si bodo lahko ljubitelji glasbe ogledali naslednje jubilejne koncerte legendarnih slovenskih glasbenikov in skupin: Pankrti – 40 let, Hommage Pengov – Tomažu Pengovu v spomin, Aleksander Mežek – Tečem skozi čas, Andrej Šifrer – 40 let norosti in Moj žulj, Zoran Predin – 40 let kariere, Janez Bolčina Benč – 70 let in Vlado Kreslin – ˝Poj mi pesem˝.

Serijo Legende bodo 7. julija otvorili s posnetkom koncerta skupine Pankrti. Najbolj znani slovenski pankerji Pankrti so svojih 40 let obeležili z jubilejnim koncertom v ljubljanskih Stožicah, kjer so zbranim v razprodani areni dočarali nepozabno lekcijo punka in zgodovine. Gost tega koncerta je bil Glen Matlock, sicer izvirni član legendarne britanske zasedbe Sex Pistols, Pankrti pa so nastopili v izvirni postavi (Pero Lovšin, Bore Kramberger, Slavc Colnarič, Bogo Pretnar in Marc Kavaš), enako kot ob koncu svojega delovanja.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.