Naslovnica Gospodarstvo Slovenija se ponuja tudi dol spodaj

Slovenija se ponuja tudi dol spodaj

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija ta teden promovira lepote Slovenije v Avstraliji in na Novi Zelandiji. Obe tržišči sta sicer oddaljeni, a obenem zelo zanimivi, saj povpraševanje po turistični destiniciji Sloveniji tam opazno narašča.

Slovenija se ponuja tudi dol spodaj Lepote Slovenije tokrat ponujajo v ogled potencialnim turistom iz Avstralije – dežele ‘dol spodaj’, kot ji pravijo, in sosednje Nove Zelandije (foto: Jaka Ivančič) 

 

Slovenska turistična organizacija (STO) se v sodelovanju s slovenskim turističnim gospodarstvom te dni predstavlja v Avstraliji in na Novi Zelandiji, kjer so pripravili več srečanj za tamkajšnje ključne organizatorje potovanj in tudi za specializirane medije. Organizatorjem potovanj in turističnim agentom se je Slovenija najprej predstavila novozelandskem v Aucklandu, nato v avstralskem Melbournu in nazadnje še v Sydneyu. 

Vse aktivnosti v Avstraliji bodo izvedene v sodelovanju s Hrvaško turistično organizacijo pod okriljem skupne akcije »Feel Slovenia & Experience Croatia«. Predstavitev se udeležujejo slovenska podjetja Happy Tours, Turizem Ljubljana & Ljubljanski grad, KNMTravel in Palma. Sicer so lani v Sloveniji zabeležili 17% rast prihodov turistov iz Avstralije in 18% iz Nove Zelandije, kar potrjuje ugotovitve, da se je zanimanje tamkajšnjih organizatorjev potovanj in turističnih agentov za Slovenijo močno povečalo. 

STO bo srečanja in delavnice v Avstraliji in Novi Zelandiji izvedla s ciljem predstavitve Slovenije kot zelene, aktivne in zdrave destinacije z vrhunsko kulinariko, za zahtevne goste, ki iščejo 5-zvezdična doživetja. Radi bi namreč še okrepili trend prihodov in prenočitev turistov iz obeh držav, še posebej bolj premožnih. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.