Naslovnica Svet & EU Slovenija tudi s čebelarstvom po novi svilni poti

Slovenija tudi s čebelarstvom po novi svilni poti

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenski etnografski muzej se je med 25. in 28. oktobrom skupaj z Ministrstvom za kmetijstvo, gospodarstvo in prehrano na pobudo Ministrstva za kulturo in s sodelovanjem Veleposlaništva RS v Pekingu predstavljal na tretjem mednarodnem sejmu Colorfull world. Sejem je bil paviljonska razstava kultur, katere namen je okrepiti kulturne izmenjave med Kitajsko in državami po vsem svetu.

Poudarek je na države, ki so se vključile v kitajsko pobudo ‘En pas, ena cesta’ (foto: ebeijing.gov.cn)

 

V Bejingu (oz. Pekingu) se je pravkar zaključila 13. razstava China Beijing International Cultural & Creative Industry Expo (ICCIE). Del tega dogodka je bil tudi 3. sejem Colorfull World, na katerega so bile povabljene države, ki so del projekta nove morske in kopne svilne poti – ‘En pas, ena cesta’. Slovenijo je v kitajski prestolnici zastopal Slovenski etnografski muzej (SEM) in sicer z razstavo ‘Kje so čebele doma? To je naša Slovenija’.

Tako so na sejmu predstavili Slovenijo z njeno bogato čebelarsko dediščino in z njo povezanimi posebnostmi, kot so poslikane panjske končnice. Slovenski etnografski muzej, ki čebelarsko dediščino raziskuje, varuje in ohranja, ji je namreč v letu 2018 posvetil posebno razstavo. Ta predstavitev ‘Kje so čebele doma?’ je sestavljena iz panojev, na katerih so slikovno in z besedili predstavljeni čebelarska dediščina Slovenije ter poslikane panjske končnice, ki jih hrani SEM.

Grafična predstavitev je vključevala tudi interaktivni paviljon ‘Čebelji svet’ in promocijo ‘Svetovnega dneva čebel’. Sicer je bilo na sejem ICCIE povabljenih več kot 40 držav, oziroma veleposlaništev, ki so s svojimi vsebinami zastopala matične države, slovenska predstavitev pa je bila med najbolj originalnimi. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.