Naslovnica Gospodarstvo Slovenija na borzi WTM London in na vodniku Lonely Planeta

Slovenija na borzi WTM London in na vodniku Lonely Planeta

Avtor: Spletno Uredništvo
Ta teden je bila v Londonu na sporedu globalna turistična borza WTM London. Dogodek, ki je lani potekal le prek spleta, je bil tokrat izveden v hibridni obliki. Slovenski turizem se je na razstavnem prostoru Slovenske turistične organizacije (STO) predstavil s poudarkom na trajnostnem razvoju in bil pri tem tako uspešen, da je uredništvo popotniškega vodnika Lonely Planet Slovenijo vključilo v svoj vodnik ‘Best in Travel 2022’.
Piran na naslovnici sveže izdaje potovalnega vodnika Lonely Planeta za prihodnje leto (foto: FB STO)

Globalna turistična borza WTM London je letos potekala pod sloganom ‘Reconnect. Rebuild. Innovate.’ Dogodek se je po lanski povsem spletni izvedbi letos vrnil tudi k svoji originalni izdaji v živo. Vseeno se je obdržal tudi del programa, ki poteka prek interneta, a so ga namensko ločili od dogajanja v živo. Spletna izvedba borze, ki je bila sicer na vrsti že 42-ič, se imenuje WTM Virtual, na tako sporedu pa bo 8. in 9. novembra (v ponedeljek in torek).

Sicer je londonska borza za predstavnike poslovne turistične javnosti z vsega sveta ponudila priložnost za srečanja, mreženje, pogajanja ter sklepanje poslov na enem mestu. Slovenski turizem se je na skupne razstavnem prostoru Slovenske turistične organizacije (STO) predstavil z raznoliko kulinarično ponudbo, s številnimi možnostmi za aktivnosti na prostem in s trajnostnim razvojem.

“Omenjeni atributi ponudbe slovenskega turizma so tudi razlog, da je vodilna globalna založba popotniških vodnikov Lonely Planet Slovenijo uvrstila na peto mesto med desetimi priporočenimi državami za obisk v letu 2022. V partnerstvu s Turizmom Ljubljana je na slovenskem razstavnem prostoru potekala promocija del arhitekta Jožeta Plečnika, nedavno vpisanih na Unescov seznam svetovne dediščine,” so poudarili s STO.

Sicer so se v prestolnici Anglije predstavilo 13 slovenskih podjetij – Bled Rose Hotel, Charming Slovenia, Fabula Tours, Happy Tours DMC, Julijske Alpe, Kompas DMC, Turizem Ljubljana, M tours Bled DMC, Orel Travel, Palma Travel DMC, Sava Hotels & Resorts, Van Gogh DMC in Vipavska dolina, medtem ko se bosta spletne izvedbe dogodka udeležili še Postojnska jama in turistična agencija ITT.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.