Naslovnica Trendi Skupaj naprej bo prva skupna oddaja POP TV in TV SLO 1

Skupaj naprej bo prva skupna oddaja POP TV in TV SLO 1

Avtor: Spletno Uredništvo
Na slovenski medijski sceni se prihodnji teden obeta zgodovinska novost. Najbolj gledana slovenska televizijska programa TV Slovenija in POP TV bosta namreč v četrtek ob 20. uri prvič istočasno v živo predvajala skupno oddajo o pandemiji koronavirusa Covidu-19, ki so jo poimenovali ‘Skupaj naprej’.
Erika Žnidaršič in Maja Sodja bosta voditeljici oddaje Skupaj naprej (foto: SOJ RTV SLO)

Če javni servis RTV Slovenija in zasebna družba PRO Plus skupaj pripravljata oddajo in jo bosta tudi skupaj predvajali, potem gre nedvomno za izreden dogodek. Nekaj podobnega se namreč v ‘zahodnem’ medijskem prostoru dogaja le ob katastrofalnih dogodkih oz. največjih naravnih nesrečah, ko potreba po obveščanju javnosti prevlada pred interesi medijskih družb glede avtorskih zaslužkov.

Nekaj podobnega se je na primer v ZDA zgodilo 11. septembra 2001, ko je v začetni fazi terorističnega napada na njujorški WTC velika večina konkurenčnih ameriških TV postaj prenašala isti signal s prizorišča. Očitno so se pandemiološke razmere v Sloveniji že toliko poslabšale, bosta programa TV SLO 1 in POP TV v četrtek, 11. novembra 2021, ob 20. uri istočasno predvajala skupno oddajo z naslovom ‘Skupaj naprej’.

»Splošna epidemiološka slika v Sloveniji se ne izboljšuje, ravno nasprotno, močno se povečuje število okuženih, priča smo tudi številnim, neslavnim rekordom. Nebrzdano širjenje okužb in dozdajšnje pretekle izkušnje od nas zahtevajo strogo in dosledno upoštevanje zaščitnih ukrepov ter navodil strokovnjakov,« so zapisali v skupnem sporočilu za javnost. Oddajo bosta sicer skupaj vodili Maja Sodja in Erika Žnidaršič.

V sporočilu za javnost pa so še posebej spomnili, da gre za zgodovinski, premierni skupni projekt dveh največjih medijskih hiš v Sloveniji. Namen celotnega projekta je konstruktivna želja po iskanju rešitev za izhod iz zdravstvene, družbene in psihološke krize, kar je slovenska  realnost že več kot poldrugo leto dve leti, po številkah sodeč pa vrhunec dosega ravno v zadnjih dneh.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.