Naslovnica Svet & EU Slovenci in Hrvati skupaj za kitajski trg

Slovenci in Hrvati skupaj za kitajski trg

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska turistična organizacija (STO) je skupaj s Hrvaško turistično organizacijo (Hrvatska turistička zajednica, HTZ) postala prejemnica evropskih sredstev razpisa Evropske turistične komisije (European Travel Commission) za izvedbo promocijske kampanje za povečanje prepoznavnosti regije na kitajskem emitivnem trgu. Aktivnosti promocijske kampanje bodo potekale od oktobra 2018 do marca 2019, skupna vrednost predvidenih aktivnosti pa znaša več kot 200.000 evrov. 

kitajsci 2Skupni projekt Slovenije in Hrvaške je namenjen največjemu tržišču na svetu (foto: flickr / shankar s.)

 

Med ključne cilje, ki jih Slovenija in Hrvaška zasledujeta na kitajskem trgu, se uvršča povečanje prepoznavnosti in krepitev ugleda obeh držav kot privlačnih in avtentičnih evropskih turističnih destinacij ter rast števila kitajskih turistov v regiji. Evropska potovalna komisija (ETC) je sicer junija letos objavila razpis za spodbujanje turističnih tematskih transnacionalnih promocijskih kampanj evropskih držav na kitajskem emitivnem trgu (Thematic Transnational Promotional Campaigns for the Promotion of Destination Europe in China), Slovenija in Hrvaška pa sta bili pri razpisu uspešni. 

ETC je želela s tem razpisom vzpodbujati povezovanje več evropskih držav oz. nacionalnih turističnih organizacij za izvedbo promocijskih aktivnosti in za bolj učinkovit nastop na kitajskem trgu. Kampanjo sofinancira Evropska unija. Na razpisu ETC sta uspešno kandidirali STO in HTZ s skupno promocijsko kampanjo na kitajskem trgu pod sloganom Experience Croatia, Feel Slovenia. ETC je na razpis za spodbujanje turističnih tematskih transnacionalnih promocijskih kampanj prejela šest prijav, uspešno pa sta na razpisu kandidirali le dve prijavi, med njima tudi projekt, ki sta ga prijavili STO in HTZ.

“Veseli smo, da je Slovenska turistična organizacija v sodelovanju s Hrvaško turistično organizacijo uspešno kandidirala na razpisu Evropske potovalna komisije in uspela pridobiti dodatna promocijska sredstva za nastop na kitajskem trgu. Prepričana sem, da bosta skupna promocija in skupen nastop na kitajskem trgu pod sloganom ‘Experience Croatia, Feel Slovenia’ vodila do bolj atraktivnih produktov, povečanja prepoznavnosti in ugleda obeh destinacij na kitajskem trgu, posledično pa do večjega obiska kitajskih gostov. Raziskave kažejo, da kitajski turisti pri potovanju v Evropo pogosto povezujejo obe destinaciji.

Kitajska sicer z napovedanimi 160 milijoni potovanji v letu 2018 predstavlja enega najbolj perspektivnih globalnih emitivnih turističnih trgov, zato Slovenska turistična organizacija na tem trgu že vrsto let izvaja sistematičen nastop v prvi vrsti s t.i. B2B aktivnostmi kot so izvedba turističnih delavnic, študijskih tur za kitajske organizatorje potovanj, gostovanjem kitajskih organizatorjev potovanj na turistični borzi SIW ter vse intenzivnejšo prisotnostjo na družbenih omrežjih WeChat in Welbo. Slovenija se bo letos v Šanghaju udeležila tudi prve izvedbe China International Import Expo, prav tako še letos pa je predvidena posodobitev predstavitvene spletne strani v kitajščini go2slovenia.cn.« je pojasnila mag. Maja Pak, direktorica STO.

Sodelovanje nacionalnih turističnih organizacij Hrvaške in Slovenije ter skupna promocija na oddaljenih trgih, še posebej pa na Kitajskem trgu pod enim sloganom, je edinstven in odličen primer uspešnega sodelovanja v turistični promociji. Gre za učinkovit in profesionalni nastop obeh nacionalnih turističnih organizacij ter racionalno in učinkovito delovanje, ki se odraža v rasti števila kitajskih gostov in v povečani prepoznavnosti obeh destinacij na kitajskem trgu.

“Z velikim veseljem smo sprejeli informacijo o potrditvi naše skupne prijave na javni poziv Evropske potovalne komisije. Našemu dolgoletnemu odličnemu sodelovanju, zlasti na kitajskem trgu, je pri prijavi sledila jasna izbira partnerja pri prijavi s kampanjo Experience Croatia, Feel Slovenia. Kontinuiran pozitivni trend prihodov in prenočitev s kitajskega trga zaznavamo že več let, kar potrjuje tudi rast prihodov in prenočitev v višini 36 odstotkov od začetka letošnjega leta. Ker je leto 2018 Evropsko-kitajsko turistično leto bomo nadaljevali z aktivnim izvajanjem vseh promocijskih aktivnosti s ciljem še intenzivnejšega pozicioniranja naše dežele na tem velikem in pomembnem trgu,” je izpostavil direktor Hrvaške turistične organizacije, Kristjan Staničić. Na slovenia.info so ddali še, da bo ključno vlogo v omenjenih aktivnostih imelo novo predstavništvo v Šanghaju. 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.