Naslovnica Šport Spopad ZDA in Irana – jutri v Ljubljani!

Spopad ZDA in Irana – jutri v Ljubljani!

Avtor: Spletno Uredništvo

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se vneto pripravlja na svoj težko pričakovani prvi nastop na svetovnih prvenstvih. Naši so včeraj odigrali pripravljalno tekmo z Avstralijo, že jutri pa se v Ljubljani pričenja izjemno kakovosten mednarodni turnir, na katerem bodo poleg gostiteljice Slovenije sodelovale še Združene države Amerike, Kanada in Iran.  

Slovenska moška odbojkarska izbrana vrsta stopnjuje formo pred zgodovinskim prvim nastopom na svetovnih prvenstvih (foto: FB OZS)

 

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je morala v obračunu z Avstralijo, ki je bil na vrsti v sklopu priprav na bližnje svtovno prvenstvo, priznati premoč tekmecem. Na koncu je bil rezultat 2:3 (20,-16,19,-21,-10). Srečanju z Avstralci bo sledil odbojkarski spektakel v Areni Stožice, na katerem se bodo med 6. in 8. septembrom s Slovenijo pomerile tri reprezentance z vrha svetovne lestvice – Kanada, Iran in ZDA.

»Turnir v Ljubljani bo zares zelo močan. Čakajo nas tri težke tekme, ki bodo res dober pokazatelj, na kakšni poti smo pred svetovnim prvenstvom. Nadejam se dobrih iger. To bo tudi priložnost, da popravimo, kar še moramo in gremo potem na vse ali nič na svetovno prvenstvo,« se srečanja z odbojkarskimi velesilami veseli reprezentant Alen Šket.

Program Ljubljana Volleyball Challenge, Arena Stožice, četrtek, 6. september – 18.00 Kanada : Slovenija, 21.15 ZDA : Iran. Petek, 7. september -17.00 ZDA : Kanada, 20.00 Slovenija : Iran. Sobota, 8. september – 18.00 Slovenija : ZDA, 21.15 Iran : Kanada.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo nato že 12. septembra igrala zgodovinsko, prvo, tekmo na svetovnih prvenstvih, na kateri se bodo naši odbojkarji v Firencah pomerili z Dominikansko republiko. Sledili bodo še obračuni z Japonsko, Belgijo, Argentino in domačinom Italijo.

Odbojkarska zveza Slovenije je vložila veliko naporov, da je za slovenske navijače zagotovila vstopnice za vse tekme skupinskega dela svetovnega prvenstva, tudi za tisto z Belgijo, za katero je bila dvorana že februarja razprodana. Organizatorji SP so se odločili, da bodo zaradi varnostnih razlogov navijačem ponudili le dnevne vstopnice in ker je Slovenija v skupini, v kateri nastopa tudi Italija, so vstopnice za določene tekme takoj pošle.

“Že nekaj časa ni več mogoče kupiti tedenskih vstopnic, za dneve, ko se bo Slovenija pomerila z Argentino in Italijo, je vstopnic na voljo le še nekaj, medtem ko za tekmo z Belgijo, vstopnic ni bilo moč dobiti že teden dni po začetku prodaje. Na srečo smo na OZS takoj reagirali in si zagotovili določeno, žal omejeno, kvoto,« je za spletno mesto ozs.si pojasnil generalni sekretar OZS, Gregor Humerca.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.