Naslovnica Trendi Slikarji in poeti skupaj na Gradu Štanjel

Slikarji in poeti skupaj na Gradu Štanjel

Avtor: Spletno Uredništvo
Konec tedna bo na Gradu Štanjel potekala uradna otvoritev likovno-poetične mednarodne razstave ‘Kras v barvi in verzu’. V Galeriji Lojzeta Spacala bodo tako združili likovno ustvarjanje Lojzeta Spacala, Klavdija Palčiča in Franka Vecchieta z verzi pesnikov Miroslava Košute, Marka Kravosa in Renata Quaglia. Gre za šest vrhunskih slovenskih umetnikov, ki so vsi po vrsti že prejeli Prešernove nagrade oz. nagrade Prešernovega sklada.
Slikarji in poeti skupaj na Gradu Štanjel

Galerija Lojzeta Špacala po nedavni prenovi Grada Štanjel (foto: Ana Rojc/VistitKras)

Kraška vas Štanjel je sicer najbolj znana po svoji slikoviti arhitekturi, ki jo krasijo kamnite ulice, baročne stavbe in predvsem imeniten srednjeveški grad z okolico, tokrat pa lokalni turistični delavci vabijo na zanimivo kulturno razstavo, kjer bodo spojili likovno ustvarjanje in poezijo. Naslednji petek (19. aprila 2024) bodo tako ob 19. uri na Gradu Štanjel odprli razstavo z naslovom ‘Kras v barvi in verzu’.

»Razstava ‘Kras v barvi in verzu’ bo združila izjemno likovno ustvarjanje in prinesla izjemno sožitje likovnega ustvarjanja treh velikanov tržaške umetniške scene – Lojzeta Spacala, Klavdija Palčiča in Franka Vecchieta – z verzi treh velikih pesnikov tržaškega prostora – Miroslava Košute, Marka Kravosa in Renata Quaglia. Razstava bo s svojimi 6 izjemnimi pogledi in sporočili razkrila moč umetniškega dialoga med slikarstvom in poezijo.

Ta edinstvena sinergija barve, črte in besede bo obiskovalcem omogočila vpogled v bogato kulturno dediščino, ki ohranja slovensko identiteto v zamejstvu,« so napovedali z lokalnega turističnega združenja VisitKras. Velja poudariti, da gre za šesterico vrhunskih slovenskih umetnikov, ki so vsi po vrsti že prejeli Prešernove nagrade oz. nagrade Prešernovega sklada. Razstava bo v Galeriji Lojzeta Spacala na ogled vse do 5. januarja 2025.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.