Naslovnica Trendi Skriti faktorji z boljšo oceno od Kraljice in premiere meseca

Skriti faktorji z boljšo oceno od Kraljice in premiere meseca

Avtor: Spletno Uredništvo
Na Planet TV se ta konec tedna napovedujejo trije zanimivi biografski filmi, od katerih bo nedeljski večerni film ‘Do zadnjega diha’ obenem tudi filmska premiera meseca na tem programu. Vseeno pa imata današnji večerni film ‘Kraljica’ in predvsem jutrišnji film ‘Skriti faktorji’ še višje filmske ocene.
NASA sprva ni imela niti ženskih WC-jev, kaj šele temnopoltih matematičnih genialk (foto: PR Planet TV)

Premiera meseca julija na Planet TV bo biografska drama ‘Do zadnjega diha’. Filma ima na spletni strani IMDb oceno 7,2 in bo na sporedu v nedeljo (18. julija) ob 19.45. »Ganljiv film Do zadnjega diha (Breathe) je navdihujoča ljubezenska zgodba o pustolovskem paru Robinu in Diani Cavendish, ki jima niti uničujoča bolezen ni vzela volje do življenja,« so zapisali v napovedniku Planet TV.

V glavnih vlogah igrata Andrew Garfield, ki je bil po Spider-Manu nominiran za Oskarja za vlogo v filmu ‘Greben rešenih’, in Clarie Foy, ki je bila kot kraljica Elizabeta v seriji Krona nagrajena z emmyjem in zlatim globusom. Ko smo že pri angleški kraljici – že danes bo ob 19.45 na Planet TV na sporedu biografska drama ‘Kraljica’ (The Queen), ki spremlja britansko kraljevo družino po tragični nesreči (?) princese Diane.

Vlogo kraljice Elizabete v tem filmu igra slavna angleška igralka, dobitnica Oskarja in vseh ostalih največjih filmskih priznanj Helen Mirren, film pa ima na spletni strani IMDb oceno 7,3. Tretja in najbrž celo najboljša biografska filmska zgodba tega konca tedna pa bo na vrsti jutri (v soboto) ob 19.45. Gre za izjemno pripoved o malo znani skupini temnopoltih matematičark, ki so odigrale ključno vlogo v Nasi v zgodnjih letih vesoljskega programa ZDA.

Film se imenuje ‘Skriti faktorji’ (Hidden Figures), bil je nominiran za kar tri Oskarje, na spletni strani IMDb pa ima visoko oceno 7,8. V glavnih vlogah navdušujejo Taraji P. Henson, Octavia Spencer in Janelle Monae, v fimu pa igrajo še Kevin Costner, Kirsten Dunst in Mahershala Ali.

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.