Naslovnica Slovenija Letošnji bon tudi za turistične, gostinske, športne in kulturne storitve

Letošnji bon tudi za turistične, gostinske, športne in kulturne storitve

Avtor: Spletno Uredništvo
Novca dneva v Sloveniji so nedvomno novi turistični boni, ki so jih poimenovali BON-i 21. Letošnji boni so podobni lanskim, vendar ne veljajo le za nočitve, ampak tudi za turistične, gostinske, športne in kulturne storitve.
Kdo ne bi porabil bona za tako lepo pogrnjeno mizico? (foto: FB Domačija Malovščevo)

S Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) so pojasnili, kakšne so novosti glede letošnjih turističnih bonov. Glede bonov, ki nosijo oznako BON 21, je skoraj vse enako kot lani. Prejemniki novega bona so vse osebe s stalnim prebivališčem v naši državi (na dan 30. junija 2021), enako kot lanskega pa bo tudi nov bon mogoče unovčevati po delih ali ga prav tako kot lani prenesti na drugo osebo.

Za prenos bona in unovčevanje bonov mladoletnih oseb bodo tudi letos na voljo posebni obrazci. S FURS zagotavljajo, da bodo lahko imetniki bone tudi letos pri ponudnikih unovčili povsem enostavno, že z osebnim dokumentom. Sicer bosta tako lanski, kot tudi letošnji bon ostala v veljavi do 31. decembra. Med lanski turističnim in letošnjim BON-om 21 pa sta vsaj dve opazni razliki.

Vrednost lanskega turističnega bona za odrasle je namreč 200 evrov in za mladoletne 50 evrov, medtem ko je vrednost letošnjega bona za odrasle le 100 evrov , za mladoletne pa je ostala nespremenjena – 50 evrov. Druga razlika je ta, da je lanski turistični bon mogoče potrošiti le za nočitve in za nočitve z zajtrkom. Letošnji BON 21 pa bo mogoče porabiti za različne turistične, gostinske, športne in kulturne storitve.

Na spletnem mestu FURS-a je že objavljen podroben seznam dejavnosti oziroma storitev s teh štirih področij, za katere se bo lahko uporabilo plačevanje z boni. Sicer s FURS-a opozarjajo, da lahko ponudniki unovčevanje bona omejijo na določen minimalni znesek. Zato močno priporočajo, da upravičenci pri ponudnikih tovrstnih storitev predhodno obvezno preverijo, ali lahko pri njih unovčijo BON21 in v kakšni višini.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.