Naslovnica Gospodarstvo Presenetljivo dober obisk na sejmu v Dubaju

Presenetljivo dober obisk na sejmu v Dubaju

Avtor: Spletno Uredništvo
Slovenska podjetja so se že četrtič zapored udeležila sejemskega nastopa na sejmu Arab Health 2021. Sejem, ki ga gosti Dubaj, je bil letos razdeljen na spletni segment in na segment v živo. Prav del v živo pa je pozitivno presenetil slovenske udeležence, saj je bilo tako obiskovalcev, kot tudi izkazanega poslovnega interesa, precej nad pričakovanji.
Prizor s skupnega slovenskega razstavnega prostora na letošnjem sejmu Arab Health (foto: Spirit Slovenija)

Na sejmu Arab Health 2021, kateri velja za največji specializirani sejem medicinske opreme in pripomočkov, zdravil, zdravstvene oskrbe in storitev na arabskem polotoku, se je na doslej največjem razstavnem prostoru predstavilo tudi največje število slovenskih razstavljavcev. Po okriljem javne agencije za promocijo slovenskega gospodarstva v tujini SPIRIT Slovenija se je na sejmu v Dubaju predstavilo enajst slovenskih podjetij, ki so bila z udeležbo s poslovnega vidika zelo zadovoljna.

»Luka Puntarič iz podjetja Opikar, ki se je sejma v fizični obliki udeležilo prvič, je udeležbo na sejmu ocenil kot izjemno priložnost za promocijo slovenskih podjetij, ki bi rada tržila svoje storitve in proizvode na Arabskem polotoku. Jure Pučko iz podjetja UVC Solutions se zaradi presenetljive številčnosti obiskovalcev nadeja dobrih poslovnih rezultatov, Petra Marinko iz podjetja Pharma G pa je bila presenečena nad množičnim odzivom in zanimanjem obiskovalcev za njihov izdelek,« so predstavili nekaj odzivov pri agenciji Spirit Slovenija.

Poleg treh že omenjenih podjetij so za promocijo svojih izdelkov in storitev, navezovanje stikov z novimi poslovnimi partnerji ter širitev poslovanja na arabski trg, v Azijo in v Afriko, na sejmu v Dubaju nastopila še slovenska podjetja DAGRI inženiring, Caretronic, Iskra Medical, Koval, Mediblink, Mesi, VPD Bled in TIK.  Agencija je pripravila še promocijsko (tudi spletno) brošuro udeleženih podjetij pod nazivom Slovenia’s Healthcare Solutions, dogodek pa je izkoristila tudi za promocijo Slovenije na svetovni razstavi EXPO2020, ki se bo pričela 1. oktobra.

 

Povezani Članki

E-Novice

Prijavi se na pregled dogodkov in bodi na tekočem.